kbrayolcu33 66 kilo ile hamileliğime başladım 6. Ayımdayım henüz 80 kilo olmuşum ve çok ağırlaştım belim şimdiden çok ağrıyor ayakta uzun süre kalamıyorum bebeğin gelişimi haftasından öndeymiş doktorum bebek için kötü bi durum yok ama bu hızlı kilo alımın normal doğumuna engel olabilir dedi şeker yüklemesi yaptır dedi ama ben hiç ölçtürmedim bile. Sizce bu kadar çok kilo almamın (çok yemek yemem dışında) şekerle ilgisi olabilir mi? Şeker yüklemesi yaptırmaktan da nedense korkuyorum…
Btlklnc kbrayolcu33 45 ile hamile kaldım 58 kıloyum askımda sisman degılım ama markete merdivenlerden ınıp cıkan ben bugun cıkarken ıkı kere dınlenmek zorunda kaldım (3. Katta oturuyrm) ayaklarım hafiften şişmeye baslamıs mesela inanamadım. Seker yüklemesi yaptırırken cok endıselıydım ama sonuclar iyi cıktı cok şükür
efeduru kbrayolcu33 bende senin gibi fazla kilo aldim doktor banada seker yuklemesi yaptir dedi ama bence sekerle alakasi yok ya demek ki vucut kilo almaya cok musait
SebnemRasit kbrayolcu33 neyin den korkuyorsun şeker yüklemesinin Allah aşkına açık kalp ameliyatı olmayacaksın bi kutu içecek içip üç kere kan vereceksin. Şuan belki değil ama son aylara doğru bebekte sıkıntı çıkabilir lütfen birazcık açık görüşlü olun ve yaptırın kesin. Çünkü anormal bi kilo almışsın yani sağlığında bi sıkıntı çıkmasın gerisi kilo önemli değil..
BskSrc kbrayolcu33 canım ben şeker testini yaptırdım, sekerim çıkmadı ama 35inci haftamdayım, 15 kilo almış olarak yola devam ediyorum 😁 bünye ile alakalı olabilir kilo alımı ama şekerine de baktır derim ben…
kbrayolcu33 Btlklnc t Btlklnc siz 13 ben 14 kilo almışım. Tabi siz zayıf olduğunuz için kilo az görünüyor ama bende 66dan 80e çok yani 80 ne biliyim 😂 ama evet yani gerçekten bikaç kiloyu bile insan hissedebiliyoken biz 13-14 kilo almışız…
Gurleremine Ayımda ben de birden çok kilo almıştım sonra durdu şu an 8 ayı bitirdik toplam 15 kilo aldım oturup kalmayın beliniz de ağrısa dinlene dinlene mutlaka hareket edin oturdukça şişeceksiniz. Şeker yüklemesini de bence yaptırmayın ben de ölçtürmedim bile direkt yaptırmamayı tercih ettim gün içinde yediğimiz her şeyde zaten şeker var ekstra bir şekere daha vücudumun ihtiyacı olduğunu düşünmedim yüklerseniz sizi daha çok rahatsız edebilir.
kbrayolcu33 Gurleremine in Gurleremine inşallah bende de yavaşlar benim vücudum zaten kilo almaya elverişli ama bende gerçekten çok yiyorum saat farketmeksizin. Bundan sonra daha dikkatli olcam öğünlerimde içimi biraz rahatlattınız :)
Naznaz123 Gurleremine direk bence yaptırmayın diyip bu şekilde akıl veremezsiniz ilerde sıkıntı olursa vebalini taşıyacak misiniz ?
Kucuk_melegim Gurleremine bende 7 aya kadar baya kilo aldm suanda 9 aylik olduk 6 haftadır kilom ayni kaldi nedense
kbrayolcu33 efeduru kesinlikle öyle ben zaten kilo almaya meğelli bi insanım bi de hamilelikten dolayı iştah açılıp çok yemek yiyince böyle oldu ama artık daha dikkatli beslenicem
kbrayolcu33 SebnemRasit anormal bi kilo aldığımı yalnızca siz söyliyosunuz doktorum bile anormal demedi bebek sağlıklı ama sen normal doğum istediğin için böyle kilo almaya devam edersen sezeryan yapıcaz gibi görünüyor dedi. Ayrıca açık görüşlülükle falan ne alakası var bence siz çok yanlış anlamışsınız yazdığım her şeyi. Şeker yüklemesinin ne olduğunu ne kadar basit ve kısa bi işlem olduğunu da biliyorum ama şeker yüklemesi sonucu şeker hastası olarak doğan bi yeğenim var. Bence siz biraz araştırın da konuşun
Meryyil kbrayolcu33 Bende hamile kalali beri 12 kilo aldım ,şeker yüklemesi yaptırdım şekerim çıktı ,kilo çok alındıysa şeker yoksa da çıkıyor genelde ,bende hipoglisemi vardi normalde ,şeker çıkmasına şaşırmıştım
Meryyil kbrayolcu33 Bu arada 27+2 yim şu an ,hamile kalmadan önce 10 12 kilo almıştım,hamile kalınca da+12 aldım daha 3 ayım var ,otomatikman şeker çıktı , bence yaptırın korkulacak bişey yok,
Gurleremine kbrayolcu33 başlarda midem kötü diye yiyemiyordum sonrasında da sizin gibi gece gündüz yemeye başladım o ay birden 6 kilo aldım dediğiniz gibi kilo almaya da meyilli bir yapım var bol bol su için ve yürüyüş yapın evin içinde de sürekli hareket halinde olun başlarda beliniz bacaklarınız ağrısada inanın sonrasında hafifliyorsunuz🌸☺️
SebnemRasit kbrayolcu33 yüklemeyle neden şeker hastası olsun bebek. Neyse rabbim hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin inşaallah 🤲🏽💎
potansiyelinstamom kbrayolcu33 şeker yüklemesi doktorun tavsiye ettiyse yaptirmalısın diye düşünüyorum. Kısa süreden çok kilo alındığı için istemiştir çünkü genelde ilk 6 ay sonrasi hızlı kilo alımı oluyor. Bana doktorum tavsiye olarak değil şeker yükleme haftası diye bildirmisti. Ben kilo almadığım için tercih etmedim ama aclik ve tokluk şekerine baktirmistim. Anormallik gorulseydi yaptirirdim kesinlikle. En azından açlık ve tokluk şekeri baktırın ve doktorunuza yorumlatın mutlaka. Şeker yüksekliği bebeğe ve anneye sıkıntı çıkarabiliyor. Detayla içinizi karartmak istemem ama şekerinizi açlık ve tokluk olarak mutlaka olcturun kilo aliminiz devam ederse zaten doktorunuz düzenli ölçüm ister diye düşünüyorum
kbrayolcu33 potansiyelinstamom şöyle ki 27+5 im ve bu zamana kadar doktorum bırakın şeker yüklemesini şekerini ölçtür bile dememişti. Demediği için bende baktırmadım ama bugünki kontrolde 14 kilo aldığımı görünce ve iştahımın açık olduğunu söyleyince şeker yüklemesi yaptır dedi. Ben ölçtürmeden de körü körüne yaptırmak istemiyorum açıkçası. Bi baktırıp ona göre gerekli denirse yaptırcam artık teşekkür ederim:)
potansiyelinstamom kbrayolcu33 yapı meselesi kilo alımı biraz da. Ben kesin yürümeyi unutup yuvarlanirim diye düşünüyordum çünkü normalde kilo almıyayim diye düşünürken dusuncesiyle bile kilo alan biriydim ama hamilelikte öyle olmadı. Belki de buna müsaittir vücudunuz ondan kaynaklı beslenmeyle birlesince hızlı bir alış olmuştur. Eğer yükleme istemiyorsanız ölçüm yaptirmadan yaptırmayın. Bu tamamen sizin karariniz. Maksimum tavsiye verilebilir burada. Benim de kafam çok karışmıştı bu şeker yüklemesi konusunda. Açlık tokluk baktırınca iyi ki yaptirmamisim boşuna demiştim
kbrayolcu33 potansiyelinstamom sağlık ocağı yapıyor mu? 24 ve 28. Haftalarda yapılıyomuş 2 gün sonra 28. Haftama giriyorum son 2 günüm yarın sağlık ocağına mı gidiyim yoksa hastaneye mi yani sağlık ocağı hem daha yakın hem daha kolay hastanelerde randevu bulmak zor ve kalabalık 🙄 Bi de açlık tokluk olarak mı baktırmalıyım?
potansiyelinstamom kbrayolcu33 valla sağlık ocağında yaptırmadım bilmiyorum. Sabah erken saatte aç karnına gidip açlık şekeri için kan vereceksiniz. Sonra yemek yiyip sanirim yedikten 1 saat sonra tokluk sekeri olarak kan vereceksiniz. Zaten ordan yonlendirirler ne kadar sonra gelmeni gerektiğini