Greenmomy 7 haftalık hamileyim. Doktorum balık yememi söyledi ama hangi balık diye sormayı unuttum. İnternetten bakıyorum bi sayfanın yenmeli dediğine diğer sayfa yenmemeli diyor. Sizler bu süreçte hangi balıkları yediniz ?
hulyaakgn34- Hamsi çinekop istavrit palamut mezgit bunları tükete bilirsin canım dip balıklarını tüketme civa içeriyor
MaviDeranHazal hulyaakgn34- hamsi dışında söylediklerinizin hepsi yasak dedi bana. İstavrit ve sardalya da yiyebilirsin dedi ama hele mezgit palamut vs 33 haftalık olduk hala yeme diyor 🤷♀️
MaviDeranHazal Greenmomy onu belki yağı için demiştir de, denizin dibinde cıva oranı çok yüksek o yüzden dipteki başlıkları yememeliyiz. Kokoreç yasak sakatat ve ciğer de tavsiye edilmiyor mesela A vitamini yönünden zengin diye hepatit A olma riski varmış. Salam sucuk pastırma gibi işlenmiş pişmemiş ürünler de yine yasak 😥 ne çekiyoruz beee
Btlklnc Greenmomy Hemen hemen hepsını . Hamsı,çipura, sardalye,tekir, mezgit, istavrit, yılan balıgı🤭balık cok sevıyrm asla hayır dıyemem
Greenmomy Btlklnc oh maşallah keşke bende hepsini sevebilsem 🙈 en çok palamut veriyorum ama omunda mevsimi geçti 😔
Nurr_22_22 Greenmomy sardalye hamsi palamut somon genelde önerilen balıklar dipte fazla gezen balığı onermiyor doktor birde midye yasak
Greenmomy MaviDeranHazal hepsi içimizdeki meleklerimiz için değil mi😍 feda olsun çok teşekkür ederim bilgilendirmeniz için
MaviDeranHazal Greenmomy vallahi bir gram bişey kaçmadı daha boğazımdan. Canım çok pastırma istedi bir ara gittim kokladım ama yemedim 😁 benim ihmalkarlığım yüzünden ona bişey olsa asla affetmem kendimi ne olur yani yemesem ölecek miyim.. aynen de öyle 🥰
Nurr_22_22 Greenmomy fırında yapıyorum patates soğan diziyorum tepsimin içinde üzerine somonlari arkalı önlü yagliyorum tuz ve karabiber ekleyip sebzeler ve balık pisine kadar tutuyorum genelde iki tarafını kontrollü pişiriyorum diğer türlü normal balık gibi tavada güzel olmuyor
Laika Greenmomy dip balıkları hariç tüm balıkları yiyebilirsin dedi dip balıklarında (tekir gibi) civa çok yüksekmiş ondan çok önerilmiyor