Marbled Kızlar öncelikle rabbim herkesin bebeğini hayırlısıyla kucağına almayı nasip eylesin🤲🏻buraya normal doğumla ilgili hikayemi yazmak isterdim.çünkü o şahsına münhasır bir doğum şekli.ama tek gerçek minik yavrumuza kavuşmak çünkü bütün acılar ve ağrılar geride kalıyor.bebeğimin kilosu dolayısyla devlet hastanesinde sezeryan oldum.söylenen saatte oradaydık.ailemi doğumhane kapısı önünde bırakıp doğum servisine çıktım.imzalar evraklar derken ameliyat için önlüğüm giydirildi.lavman yapıldı.sonda takıldı (acıdan ziyade çok az rahatsızlık hissediyorsunuz) .sonra sedyeye alınıp ameliyathanenin yolunu tuttuk.ailemi geçerken tekrar gördüm.o kadar şaşkın oluyorsunuz ki ben öyleydim şahsen.ameliyat masasına alındım.anestezist geldi iğne yapılırken acı hissetmedim.sadece ilk aşamada elektiriklenme ikincisinde kalçanızdan bacaklarınıza doğru bir ısının yayıldığını hissediyorsunuz.ameliyat esnasında ben bir kaç durum birden yaşadım göğsümün ortasında ağrı,aşırı halsizlik,sonra aşırı titreme.titreme istem dışı oluyor engel olamıyorsunuz.hiç bir şekilde acı ağrı hissetmedim her aşamayı anestezi uzmanı olsun doktor olsun sırasıyla anlatıyorlar.bebeğimin geleceği zamanı bile söylediler.ve o an gerçekten inanamıyorsunuz o tiz ağlama sesi karşımda bebeğim.çok yoğun duygu dolu bir andı kendimi tamamen bıraktım ağladım o anı yaşamak bambaşka.bebeğim benden önce odamıza alındı.bende 20 dk sonra odama gelebildim.sezeryan ameliyatı başarılı geçti.sadece şunu belirtmek istiyorum rahat doğum yapmak için sezeryanı tercih edenler bu böyle bir seçenek olmamalı.çünkü bir gün bana çok uzun geldi hemşireler pis kanı temizlemek için karnıma bastırdı ki bu anı ömrüm boyunca unutmayacağım.korkutmak için söylemiyorum.bazı doğum yapan arkadaşlar böyle birşey yaşamadıklarını söylediler.hastaneden hastaneye değişiyor olabilir.ki buda bizim iyiliğimiz içinmiş.pis kanı içimizden atmak için.ilk gün biraz zor oluyor.karnınız bomboş ve yumuşak hareket ettikçe o içinizdeki boşluğu hissediyorsunuz.uyuşukluk gidince öyle aman aman bir acı hissetmiyorsunuz zaten ağrı kesici iğne yapıyorlar.şuan bir hafta oldu ve doğumdan önceki halime hızlıca geri döndüm.sezeryan olacak arkadaşlarıma tavsiyem mutlaka küçük bir biberon, mama kaşığı ve süt sağma pompası bulundurun.lazım olmaz demeyin.sezeryanda sütünüz hemen gelmiyor.doğum heyecanı geride kalıyor ve sıradaki hedefiniz sadece bebeğinizin beslenmesi oluyor.depend çok fazla bulundurmayın 2 adet yeterli olacaktır.pijama ve gecelik Tercihinize kalmış ben çok kafa yormuştum gerek yokmuş.hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum🤲🏻💕