Busraerkr ebeler erken doğum riskine karşı 30 dan sonra hazırlayın diyorlar ama öyle bir riskin de yoksa biraz geçebilir bence canım hem eşyaları hazırlamakla son günler daha hızlı geçiyor, tüm her şey hazır beklemek daha zor gelir insana diye düşünüyorumm, ☺️ ben 32 den sonra eşyaları yıkadım ütüledim yavaş yavaş birkaç güne yaydım, dolapta hazır oluyor zaten 36. Hafta içinde de çantasını hazırladım, ilk hastaneye verileceklerde zıbın, alt, üst bi takım, patikli tulum, hırka, şapka, eldiven, çorap, bir tane bez, bide müslin örtü koydum/ soğuk zamana denk geleceği için biraz kalın ve ince şeyler koymak durumunda kaldım, 3 tane pantolon, 2 tane üst, 2 tane patikli tulum, uzun kol zıbın 2 tane, 2 tane kısa kol zıbın, ağız mendili, yedek çorap eldiven şapka, terleyip üşütür falan veya çıkarken giydirmek gerekir diye yelek ve patik koydum, 10 tane bez, ıslak mendil, kalın battaniye ve pazen battaniye koydum, genelde hastanede bir gün tutuyorlar ama çok mu diye de düşünmüyor değilim bazılarını çıkarsam mı diyorum😁 yaza denk geliyor gibi sende ince şeyler gerekli olur tabi kalın kıyafetlere ve battaniyelere gerek olmaz muhtemelen, bizim son 9 günümüz kaldı hala bekliyoruzz🥰💕 ayrıca ağırlaşma konusu da geçmişti, bu da kişiden kişiye değişirr, ben çok zorlanmadım açıkçası şimdi de kendi işlerimi yapıyorum rahatım çok şükür, tabi ağırlaşma illaki oluyor biraz ağrılar da oluyor son zamanlarda ama aşırı zorlamadı beni, hamileliğim süresince de hareketliydim belki onun etkisi olmuş olabilir, yine öyle düşünmemek de lazım ağırlaşırım, zorlanırım diye zaten son zamanlarda hareketli olmayı doktorlar da tavsiye ediyor ne kadar bişeylerle uğraşsan normal doğum için ön hazırlık görmek gerek🤗 biraz uzun oldu🤭 hemencik günlerimiz geçse de kavuşsak inşAllah, kolaylıkla doğurmak nasip olsun hepimize🌼🌺