Ve hayatta yaşadığım en güzel gün gelmişti 😍 bugünü sabırsızlıkla bekledim ve kızım 38+3 sürpriz yapmak istedi detaylarıyla her anı anlatmak istiyorum bu kutsal yolculuğun karnımda olan kısmı bitti şimdi ömür boyu yüreğimde devam edecek olan annelik kısmına geldi bir gün öncesinde muayenem vardı çatı muayenesi yapıldı ve normal doğuma müsaitsin dedi doktorum ama bebeğim kilolu olduğu için ilerleyen zamanda kilosuna göre de değişebilir doğum şeklin bekleyelim 4-5 gün sonra tekrar gel bakalım dedi eve geldim duş aldım hurma yemeye başlamıştım zaten akşam eşimle 2 saat yürüyüş yaptık evde egzersizler yapmıştım çömelir durumda çök kalk yaptım bi çok kez ve altta baskı hissediyordum o gün bi tuhafdı eşime dedim hatta bugün çok değişik hissediyorum kızımız her an gelebilir dedim öncesinde 3-4 gün ishal ve kusma mide üşütmesi yaşamıştım doğumu yaklaşan bi çok kişi bu tarz belirtiler yaşıyormuş okuduklarıma göre ve benim bu yaptıklarım kilosundan dolayı 40 haftaya kalmasın diye yaptım ben yoksa sezaryene dönecekti neyse sabah saat 7.00 de eşim işe gitmek için uyandı ben de onunla birlikte uyanıp lavaboya gittim baktım çamaşırım ıslanmış ve sarımsı normal koyu yapıda hamilelik boyunca oluşan akıntıdan var çiş kaçırdım sandım neyse lavabodan çıkıyordum tam bacaklarımdan su sızdığını gördüm sildim baktım azıcık azıcık geliyor eşime söyledim hastaneye gidelim dedi ben de sancım yok biraz bekleyelim dedim ona göre gideriz işe gidecekti eşim izin al bugün gitme dedim gitti geri yattı izin aldı o gün için duruma göre hastaneye gidicez çünkü neyse baktım durmuyor devam ediyor nişan falan da yok doktorumu aradım durumu anlattım hastaneye geç direk doğumhaneye çık eşyalarınla birlikte gel dedi biz de hazırlandık ve hastaneye geçtik sancı odasına yerleştirdiler bizi eşim ve ben o kadar rahattık ki anlatamam size sanki her gün doğuma gidiyormuşuz gibi eşim uykusuz tabi odadaki yatağa yattı uyudu dinlendi beni de giydirip kontrol etmek için aldılar içeri nstye bağlandım hafif sancılar olduğunu söyledi ama ben hiç bi şey hissetmiyorum dedim bu iş böyleyse çok iyi neyse açıklık bakıldı doktor geldi 2 cm dedi bekleyelim 1-2 saat sonra tekrar bakalım dedi o sırada ben squat yürüyüş egzersiz yapıyorum hiç oturmadım iki saat sonra tekrar baktı doktorum bebek yukarda aşağıda değil dedi biraz suni verelim duruma göre bakalım dedi suni takıldı ilk 1-2 saat iyiydi sancılar çok etkilenmedim ama sonrası bel ağrısı kasılmalar beni zorlamaya başladı 4 saat çektim o sancıyı doktor geldi baktı açıklık yarım cm ilerlemiş bebek hala yukarda suyun azalıyor riske atıp bekletmem sezaryene alalım dedi tamam dedim ve hazırlıklar başladı beni giydirdiler sedyeyle ameliyathaneye sadece beni dışarda bekleyen eşim vardı ailelerimiz başka şehirlerde yaşıyoruz sonra ki gün geldiler ben o kadar rahatım ki anlatamam normalde her şeye duygulanıp ağlayan korkan ben çok sakindim beni aldılar anestezi uzmanı geldi anesteziyi yaptı durumu anlatıyor nasıl ilerleyeceğini falan bu arada hiç ameliyathane tecrübem yok sanki her gün ameliyata giriyormuşum gibi normal davranıyorum neyse iğne yapıldı yavaş yavaş ayaklarım karıncalanmaya başladı doktorum geldi ve doğum başladı dokunduklarını hissediyorum ama acı ve ağrı yok çok rahatmış zaman içerde nasıl geçti inanın bilmiyorum ameliyata 14.30 civarında başladılar saat 14.46 da kızımın ağlamasıyla bütün günkü sakinliğim gitti ve büyük bi duygu seli yaşadım gözlerimden yaşlar süzülmeye başladı doktorum kızımı gösterdi ve sadece kurban olurum sana annem diyebildim ve gerisi gözyaşı kızımı alıp temizlediler hemen görüyordum temizlenip giydirilirken gözümü 1 sn bile kırpmadan sadece onu izledim ağlıyordu giydirip yanıma getirdiler yanağıma koydular öptüm kokladım hayatımda aldığım en güzel koku en pamuk yanaklı kız ten temasında kızım sustu gözlerini açıp beni izledi bi kez daha nasıl güzel bi his olduğunu anladım bebeğimi odaya babasının yanına çıkardılar benim de dikişlerimden sonra çıkardılar eşim karşıladı beni ve ikimizde konuşamadık sadece birbirimizin gözünün içine bakabildik çünkü ne söylesek anlamı kifayeti yoktu şimdi 10 günlük olduk mis kokulum sanki hep varmış gibi çok şükür çabuk toparlandım ilk yürüyüş zorlamadı beni 4 büyük serumla gece boyu ağrı kesiciler yapıldı beni çok rahatlattı sadece 1 gece kaldık hastanede taburcu olduk hemen evimize geldik herkes sezaryen doğumda iki gece kaldığını yazıyor biz hemen çıktık çok şükür herkese hayırlı kolay doğumlar nasip etsin Rabbim normal doğum için sancılar çok zor ama sezaryen sonrası ben iyiki sezaryen olmuşum dedim yapamazdım herhalde normali sormak istedikleriniz olursa cevaplayabilirim sağlıkla kucaklayın bebeklerinizi inşallah 🫶🏼🥰