Öncelikle benim bebeğimde gelişim geriliği vardı. 35 haftadan sonra gelişmedi doktor erken doğumu başlatmak istedi ama ben sağliğında bi problem olmadığı için kendi vaktini beklemek istedim.
40+4 olduk ve bebeğim hala gelmedi 41 haftadan sonra doktorum bekletemeyeceğimizi söyledi.Hergün duş aldım ılık suya oturdum ,ilişkiye girdim , göğüslerimi uyardım kendisi gelmesi için elimden geleni yaptım.
Yine bu uygulamaları yaptım cuma gece 1 2 gibi kasılmam olmaya başladı ve gittikçe arttı ağrım yoktu ama kasılmaları uyutmuyordu.
3 gibi azıcık uyuyabildim ve bir saat geçmeden bir sıcaklıkla uyandım.Lavaboya gittim suyumun gelmeye başladığını gördüm.Suyum geldiği için daha fazla bekleyemezdim enfeksiyon kapmamak için beklemeden hastaneye gittim.ilk muayenede 3 4 santim açıklık var dediler sancımda vardı ama azdı.
Beklemeye başladık öğlen 12 ye kadar az az sancım vardı.12 den sonra biraz daha arttı sancım yetersiz olduğu için 15.00 da suni sancı verdiler ve açıklığım 15:50 de 8 cm oldu. Aradan bir kaç dk geçmeden bi baskı hissettim ve ebeyi çağırdım.
Ebe ise daha gelmesine var ilk doğum bu kadar erken olmaz dedi ve muayene etmedi.
Tam nöbet değişimiydi doktor geldi ona söyledim ve muayene etti 16:00 hemen doğumhaneye aldı.doğumhanede ıkınmaya odaklandığım için ağrım fazla olmasına rağmen daha kolay geçti ve 16.20 de canım kızım Sare’m doğdu ve o am herşeyi unuttum dikişlerim fazlaydı ve dikişleri atılırken hep kızıma baktım ne çektiğim acı kaldı ne de sancı.
Geride sadece tatlı bi yorgunluk.ve ben artık anne olmuştum.
Darısı tüm isteyenlerin başına.
Rabbim bu duyguyu herkese nasip etsin.
Korkmayın ne kadar zor olsada zaman geçecek ve bebeğiniz doğunca tamamen unutacaksınız.