Ahuum Bebek doğdu butona geçildi.. bnm ki biraz erken ama çok ça riskli gebelikti. Haftada oluk oluk gelen kanama ile başladı rahim azı yetmezliği denildi . 16. Hafta serklaj atıldı. İç kanama geçirince geri ameliyat oldum ve serklaj açıldı. Doktorum artık sadece hormon ilaçları ile deniyeceğiz dedi. Dinlenme ve ilaçla geçirekcik . Bu arada kanamam hiç durmadı. Daha sonra 20. Haftaya doğru sancılarım olmaya ve bebek aşa inmeye çalışınca doğum önleyici fitiller serumlar yapıldı. Herşey bitti evimde artık yatacagım derken bu sefer evde aniden rahatsızlanıp hastaneye gittiğimde kanımın pıhtı attığını öğrendim. Kansulandırıcar başlandı ve doktroum bana “ artık yapabileceğim bişy kalmadı , hem kanaman var hem kan sulandıırıcı kullanıyoruz ve hormon ilaçları sende alerjı yaptığı için onlarıda kesmek zorundayım” dedi ve benı eve gönderdi. Ne serklajım vardı ne progestan iğne hiç bişy kullanmamadan yatıyordum. Bebeğim tüm gücü ile hayata tutunmaya devam ederken ben se bu kadar hastane koşturmasından çok yorgun düştüm piskolojim alt üst oldu çünkü 6 yıl sonra tedaviyi bırakıp kendidiliğinden olan ilk gebeliğim di. Yemiyorum içmiyorum hızla kilo verdim. Derken aşırı kanamadan kan kayıpları , yemeğidim için bebeğin kilo almaması vs başladı. Yani doğuma kadar gözü yaşlı bi anneydim. Gebelik şekerim ve enfeksiyonum olmaya başladı. Gelelim doğuma , Kontrole gelmiştim ve şekerim oldugu için suyum hep yüksekti. (32.hafta bebek 2400 kg) Doktorum inanılmaz şekildi suyumun sınıra düştüğünü söyledi ve 3 gün arayla kontrole çağırdı. Her geldiğimde suyumun yavaş yavaş azaldığını gördü benden ne bir damla su akışı oldu ne de iç çamaşırım ıslandı. İdrarımla atabileceğimi söyledi. 34. Haftaya gelmiştik bebek kilosu 32 de durdugu gibi duruyor du. Derken 34+6 da bi akşam ıslaklık hissedip acile geldım baktı ve alttan ıkındgımda su gelişi yoktu . Suyumn seviyesı 45 di. Eve gittim ve ertesı gun turnusole baktıgımda renk değişmişti. İç çamaşırımda ıkı parmak olan ıslaklık avuç içi kadar olmuştu. Hemen doktorumu aradm . Hastaneye gıttık herseyım hazırdı valiz vs. Sabah kahvaltı yaptıgım için akşam 7 yı bekledık. Genel anezstezı oldum. Cesaretim yoktu çok ağlıyordum. Uyandığımda cok agrım yoktu cunku ben uyanmadan bı serum takmışlardı. Odama geldım kendimdeydim . Bebeğim yoğunbakıma alındı. Solunum desteği için. Ben 2 saate toparlandım . Su içmeye ayaga kalmaya basladım olabildiğince yürüdüm . 5. Saatın sonunda taman iyiydim. İlk ayağa kalkış zor değildi çünkü genel olmuştum. Dikiş ağrısı değil rahim kasılması agrısı çektım. Dikişim hiç ağrımıyor. Kolidorda siprnal olAnlar var ben daha hızlı ilerliyor gibiyim . Tek zor olan herkesın bebeği yanında bense sütümü sagıp yukarı teslim ediyorum :/ umarım toparlarda evimize döneriz. Doğumu 14 ocak cumartesi yaptım bu yazıyı 15 ocaktan yazıyorum. Umarım oğlumla bu uzun yolu bitirdiğimize değerde bende artık biraz tadını çıkartırım.
baby3_ Ahuum çok güçlüsünüz sağ Salim yakın zamanda çıkacağınıza inanıyorum. Mucize bebek olmuş zaten
gunel91 Ahuum can can sen neler cekmissin seni bebeyin Allah korudu. Sahsalim bebisinle evine donuceksin yureyini ferah tut kilosuda iyi masallah Allah yardimciniz olsun 🙏🥰
Aysenurozs Ahuum Allah sana bebeğinin bu kadar zorlukların içinde tutunmasını sağlamış haftası güzel çok şükür bu haftayı görebilmişsin. Bebeğin ve sen çok güçlüsün bunu unutma. İnşallah Allah’ın izniyle yakın zamanda kavuşacaksınız o zaman hepsi geçecek 🌸
OzgeSrc Ahuum yaa kiyamam 🥲🥲 ne zorlu yollardan gecmissin bundan sonrasi sizin icin hersey cok guzel olsun dilerim Allahtann🤲🌸 gozunuzaydin saglikla buyutun bebeğinizi❣️
Honeymom17 Birlikte neleri asmissiniz emin ol cok guzel gunler sizi bekliyor❤️ Gozun aydin saglikla buyusun minnosun🌸