İlk gebeliğim ve açıkçası buradaki yazılara baktıkça korkuyorum.
- Haftada kontrolüm vardı. Herşey güzel ilerliyor 1 ay sonra görüşürüz dedi doktorum (özel hastane takipliyim. Ara ara da devlete gidiyorum farklı bir göz olsun diye) 35. Haftadan sonra her hafta görüşeceğiz zaten nst ye gireceksin dedi. Gönderdi. Ara ara bel ağrım kasım ağrım vs oluyor dedim. Çok normal vücudun hazırlanıyor dayanılmayacak sancılar olmadığı sürece sürecin bir parçası hepsi dedi. (Doktorum bulunduğum şehirde sevilen ve bilgisine güvenilen bir adam bu arada)
Ama buradaki yazıları okuyayım diyorum vakit geçirmek için. Yeminle erken mi doğuracam korkusu oluştu:(
Yok 31 de nstye girdim öylesine, sancım çıktı. Hiç ağrım yoktu. Hastaneye yatırdılar erkem doğum olmasın diye yazanlar var. Yok işte 32den sonra nstye bağladılar erken doğum riski çıktı bir anda. İlaçlarla durdurduk diyenler var. Yok 33 de gel nstye sokalım seni dedi doktorum diyen, 36da girecem ilk kez diyenler var. Falan filaan…
Bu nst nin belli bir haftası yok mu?
Erken girenler neye göre giriyor?
Hiç sancım yok öylesine girdim deyip sancı çıkanlar oluyormuş. İlaçlarla durduruluyormuş falan. Ee o zaman biz napacağız? 35e kadar durdurmalık bir durum varsa hak getire bizde :(
Tabi ki her şey Allahtan o ayrı ama. Allah aşkına başka detaylar varsa yazın yazılarınıza… valla paranoyak oldum :(
Hani hiç sancın yoktur ama hamileliğinde erken doğum riskin vardır ondan sokmuşlardır ya da ne bileyim doktor rahim uzunluğun kısalmış bir nstde bakalım demiştir ondan öylesine girmişsindir.
İsyan gibi algılanmasın ama ilk gebeliği olan biz cahilleri de düşünün ya valla:( şu an durduk yere hiçbir şeyim yok ama ya sancım varsa erken mi doğuracam diye dertlendim dokunsalar ağlayacam