Beyzacan ben o kadar yattım bari 35’ten önce doğmasın diye 35. Haftaya kadar yattım, 35’ten sonra dışarı çıkmaya başladım ama doğuma hazırlık olsun hareket edeyim, yürüyeyim gibi bir düşünceyle hareket etmedim hiç. Yine hep temkinliydim doktorumun artık rahat hareket edebilirsin demesine rağmen 😃 benim rahim ağzı kısalığı haricinde doğumu tektikleyen ya da hızlandırabilecek hiçbir faktör yoktu, kasılma vs. Burada okuyorum rahim ağzı kısalığıyla birlikte kasılması olanlar çokça. Sanırım avantajım o oldu. Bir de siz tabi kendiniz için en doğrusuna doktorunuzla karR verirsiniz ama eğer ikinci bir gebelik düşünüyorsanız ve rahim ağzı kısalığınız varsa ilk doğumun sezaryen olmasını öneriyorlar, rahim ağzındaki kaslarının normal doğumda deforme olmaması için. Aslında rahim ağzı kısa olan bir kadın doğumun başlaması halinde çok kolay bir şekilde normal doğum yapabiliyor çünkü bebeğin yol alacağı mesafe zaten çoktan kısalmış oluyor 😂 ama yine de o ıkınmalar, bebeğin çıkışının rahmin ağzından olması vs… Ben şuan ikinciye hamileyim 29. Haftamdayım, ilk doğumum sezaryendi, bu gebeliğimde çok şükür rahim ağzı kısalığıyla ilgili bir problem yaşamadım. Çok ilginçtir ki kısalmadı yatmama da gerek kalmadı. Progestanı bırakınca da hemen doğurmuyorsun 😃 o kadar haftalardır vucuda hormon yüklemesi yapıyoruz ondan öyle 2 günde doğum başlamıyor hatta işte benim gibi hiç başlamayıp sezaryen bile olabiliyosun 😂