Yes_met00ke
Canım ben yurtdışın da yaşıyorum ve bu konuyu çok araştırdım. Avrupa’nın bir çok ülkesin de gebelikte aşı diye birşey yok.
Doktorum Türk sordum. Tetanoz aşısı siz çocukken olmanız gereken bir aşı dedi gebelikte yapılan bir aşı değil. Hatta Türkiye de gebelere aşı mı yapılıyor diye şaşırdı. Buradaki bir çok kişi doğum sırasında kullanılan aletler yüzünden filan diyor onu da sordum böyle birşey yok dedi ve şaşırdı. Benim içim rahat etmedi yabancı doktora gittik ve aynı şeyleri oda söyledi bura da doğum yapan arkadaşlarım hiç biri aşı olmamış hatta başka ülkeler de yaşayan gebelerle konuştum forum açtım burda yurt dışın da yaşayışta aşı olan var mı diye kimse yok. Hatta Türkiye de ki doktorlar bile bazıları ol bazıları olma diyor yada sen bilirsin diyor. Demeli çok da önemli bir şey değil ki bütün doktorlar hem fikir değil. Birde şöyle düşün 12. Haftadan sonra bütün gebelere ikili tarama testi down sendromu testi genetik kalıtsal hastalıklara bakılan testler şeker yüklemesi gibi şeyler mutlaka yapılıyor dünyanın her yerinde bütün gebelere ve bütün doktorlar bu konu da hemfikir ama tetanoz da böyle bir durum söz konusu değil. Aşı olmayıpta sorun yaşayan hiç bir kişi duymadım ben.