Arkadaşlar merhaba size doğum hikayemi anlatacağım ama biraz hamilelik sürecinde bahsedeceğim umudun her zaman var olduğu söylemek istiyorum bu arada hemsireyim ve kendi hastanemde her şeyi yaptırıyordum ikili test ve ayrıntılı ultrason normaldi.öncelikle size ben hamileligimin 32.haftasinda doktor kontrolünde doktorum garip bir şey olduğunu fark etti bu haftaya kadar gelişimi normal olan bebegimin sağ femur (uyluk)da bir gerilik fark etti. Hemen ayrıntılı ultrason cihazından da kontrol etti bir gariplik vardı ve beni perinotoloji (riskli gebelik)bölümüne yonlendirdi. Tabi ben nasıl korkuyorum oğlumun bacağı kısa mı olucak diye. Doktorum bezmialem yada çapa ya gitmemi önerdi oraya en erken randevu 4 gün sonrasına bezmialem de bulabildim ama o zamana kadar sabredemedigim için özel klinikte randevu buldum iertesi gün gittim doktora doktor muayene etmeye başladı başı normal organlar normal o normal falan derken bacaklara gelince sağ femur kısa dedi ve sustu hiç konuşmadı sonra bana bir şey deneyeceğim dedi minik bir basi uyguladı karnıma sonra kalktı ve konusmaya başladık dediki bebeğiniz çok yüksek ihtimalle cam kemik hastası bacağında kırık oluşmuş kaynamış o yüzden egri başına minik bası uyguladım ve başında ki kemikte çökme oldu mineralizasyon bulguları var kordon kani alıp tanısı resmi hale getirip bebeğimi aldırmam gerektiğini söyledi tanı ben bunları dinlerken yerle bir oldum dünyam başıma yıkıldı sandım ağlamadan duramiyordum ertesi gün çapada görev yapan bir doktorun kliniğine gittim o da farklı şeyler söylemedi ve beni çapa da genetik konsere çağırdı orda bir sürü doktor yine ayni tanıyi koydular ve ben kordon kani vermeyi reddettim ölüm riski yüksek doye bana tepki gösterdiler çünkü doğsa bile yaşamayacak yaşadığı yıllar acı içinde geçecek dediler ama canını ben vermemiştim ki ne haddime can almak sonra ben bezmialem de gittiğim perinotoloj bana cam kemik değil femur yetmezliği dedi ultrason görüntüleri ni aldı başka doktorlarla görüştü fetal mr çektirdi çok ilgilendi ve bana umut oldu ben başka doktora gitmeyi bıraktım rakiplerim için sadece o doktora gitmeye basladim tabi bu sırada oğlum için sabahlara kadar dua ettim ağladım hatimler okudum okuttum kurbanlar kestirdik çok zor bir dönem geçirdim surekli ağladım ve öyle böyle derken doğum zamanı geldi 39 +5 te gece yavastan suyum gelmeye başladı sancım hiç yoktu sabah ezanıyla hastaneye gittim doktorum geldi hem heyecanliydim hemde cok korkuyordum sağlıklı olsun diye dua ediyordum sadece bu arada normal dogum planlanmıştık çünkü cam kemik dahi olsa sezaryanda kendi gelmediği için daha tehlikeli olacaktı neyse 9.40 ta bana suni sancı vermeye başladılar açılmam 3 cm di yavaş yavaş sancılarım gelmeye başlamıştı burundan nefes al ağızdan ver tek söylenen buydu bunu yaparken her sancimda oğluma dua ediyordum gözlerim dolmaya başlamıştı artık doktorum bana akşamı bulur demişti doğumun ama eşime sabah bile olabilir uzun sürebilir demiş. Ben surekli Allah diyerek sancı çekmeye başladım saat 16 30 da oğlum dünyaya geldi ve doktorum bile direk Kübra cam kemik değil diyerek sevindi o ani hiç bir ana değişmem o kadar güzeldi ki duygularımı hiç bir kelime anlatamaz normal dogum asla kolay değil ama o anda yaşadığınız her şey çok güzel asla unutmak istemem her anıyla çok güzeldi. Oğlumun sadece sağ femurunda yetmezlik var oda ameliyatla düzelecek Allahın izniyle. Dogumdan sonra sarılık ve enfeksiyon yüzünden 5 gün kuvezde kaldı ama şimdi hamdolsun yanımda toparladı. Sizlere tam olarak anlatamadım duygularımı ama Allah bana bu mucizeyi verdi dualar benim oğlumu anne karnında sifa verdi çünkü ben bunu hissettim her gittiğim doktorda belirtiler azalmaya başladı ultrason daki görüntüler düzelmeye başladı. Benim oğlumu şimdi çalıştığım hastanede kim görse gözleri doluyor mucize bebek diyorlar Allahın kudreti başka açıklaması yok. Benim mucizeye 4 ocakta bizlere geldi Allah sizlere de kolay doğum sağlıklı bebekler versin rabbim.