aysenurlina_00a kontrol edilmesi gereken bir durum. Doktorunuza bilgi verin, tansiyonlarınızı da takip edip ölçtüğünğz saatler ile not alabilirsiniz mesela.. idrar tahlili yaparlar, preeklampsi başlangıcı olabilir, kontrol altında tutmaya çabalarlar. Bende 34 haftada bir tansiyon keşfetti doktor, idrarda protein çıktı, aynı gün ne olur ne olmaz ciğer geliştirici istedi yapılmasını. Kan da verdim, karaciğer değerleri için. (Bu arada idrarda köpürme olmadı bende) doktor randevularım ve test aralıklarım sıklaştı. Ama sonraki idrarlarda protein veya kreatinin yakalanmadı bir daha. Üstüne 12 testte daha rastlanmadı. 13. Testte eser miktarda protein çıktı. 14. Testte yine yoktu :)) her gün düzenli tansiyon ölçtüm bu arada. Ama nihayetinde 37 haftaya geldik. Bu arada benim tüp bebek hamileliği bu yüzden hem tüp bebek merkezinde hem de doğum yapacağım hastanede iki ayrı doktorda takibim vardı. Merkezdeki doktorum keşfetti ama o preeklampsi teşhisi koymadı ama diğer doktorum preeklapmsi başlamış ve başlamış preeklampsi durmaz ancak yavaşlar dedi hatta tansiyon ilacı kullanmamı istedi ama tansiyon yüksekliği yalamadığım için ben kullanmadım, doktorum da kızdı falan hatta :)))) ama ilaç kullanmadan tansiyon takip ile devam ettik yine de.. koantrol etmekte fayda var. Panik yapmanıza gerek yok, doktorunuzun kontrolünde olun yeter.. acil şifalar..