Pnr_KMRC1 Kızlar affınıza sığınarak yazıyorum kiymam var köfte yapicam inş caniniz çekmez valla çok düşünüp yazdim hamileler çiğ ete dokunamaz diyorlar yani benden başka yapicak kimsede yok şimdi ben köfte falan yoguramam mi ?
mommytobe_ Pnr_KMRC1 kiymayi cig bi sekilde yemedigin surece sikinti olmaz. Toksoplazma dokunarak gecmiyo diye biliyorum
mysweetbabyy Pnr_KMRC1 eldivenle ysp cnm toksoplazma bakterisi yuzunden oyle deniliyor cig ete dokunup iyi yikanmadan el ağza götürerek iyi pişmemiş et ürünleri iyi yikanmamis sebzelerden yesilliklerfrn geçme riski var Allah korusun kapinca da bebekte risk olusturabiliyor
Emomm mommytobe_ dokunarak geçme ihtimali de var. Düşük bir ihtimal tabi etten dokununca geçmesi ama var. Özellikle elde yara vs varsa. O yüzden en temizi eldiven takıp yapmak
Pnr_KMRC1 Daisy0000 aslında takilmamda tek olunca tereddüt ettim iyiki varsiniz burdan çok şey öğreniyorum 💐💐
mysweetbabyy Daisy0000 sacma mi 🤣 bilimsel yüzlerce makale var keske okusanız ben dokundum bisey olmadi mantığından daha sağlıklı olur
2prensesannesiiii Pnr_KMRC1 yani kuzum dokun ama elini ağzına götürme bakteri virüs ağzına girmesin işin bitince elini güzelce yıka bişey olmaz 🥰🙏🏻
busra14044 Pnr_KMRC1 bu konu biraz fazla abartılıyor bence. Yeni hamile olduğum zamanlar kurban bayramiydi 40 kilo eti eşimle tek yaptık hala da tavuk et balık çıplak elle dokunurum çiğ yememeye dikkat etmek yeterli için rahat olsun çıplak elle dokunduktan sonra elini yıkıyorsun sonuçta
Babykalamar Her hafta kofte ya da dolma cesitlerinden yapiyorum icine kiyma katarak. Hep ciplak elle yogurdum bisey olmadi. Dokunursan degilde cig yersen sikinti bence. Zaten ete veya kiymaya dokunduktan sonra mecburen elimizi iyice yikiyoruz bisey olmaz yani
Minikmucizemmm26 Pnr_KMRC1 ete dokunduktan sonra ellerinizi güzelce yikarsaniz bir sorun olacağını zannetmiyorum ayni şekilde köfte yogurdugunuz kabı et dogradiginiz tahta bıçak her neyse iyice yikarsaniz hiç bişey olmaz Allah’ın izniyle