E_l_i_F Kızlar 34+3 haftamdayım doktorum grip aşısı,covit aşısı, ve 36 haftadan önce başka bi aşı bebek doğarken enfeksiyon kapmasın diyeymiş 3 tane aşı önerdi ben hiç birini yaptırmak istemiyorum siz aşı yaptırdınız mı?
Gamzecem E_l_i_F ben çok çabuk hastalaniyorum grip oluyorum gebeligimin başından beri doktorumda iyileşince grip aşısı ol dedi geçen hafta yaptırdım bende
Nursemablk E_l_i_F bana böyle bir şey söylenmedi. Ben sadece sağlık ocağında 2 kere tetanoz aşısı oldum oda 24-26 haftalardaydı. Onun dışında herhangi bir aşı söylenmedi. Doğumdan sonra bebeğe yapılacak aşılar var onları bekliyoruz 🤗
Tiiffany E_l_i_F Kendisi olsun o aşıları cok istiyorsa yapmanızı tavsiye etmem. Ya bi tetenoz için bile 40 kez düşünüyoruz 3 aşı önermiş bide. Covid aşısı dogumdan sonra istiyorsanız olun. Yaa covide gelene kdr ne hastalıklar cıktı sımdı her gün biriyle uğraşıyoruz. Onun da yan etkileri cok agır. Eşim cok agır geçirdi. Korkutmak için demiyorum ama belden aşagısı tutmadı kalkamadı bi dönem Bence olmayin hiç birini
Canan-Uraz Bende 33haftalığım aşı hakkında bişi söylemedi henüz tetanoz için konuşmuştuk önerdi aslında ama benim önceki gebeliğimden 2tane aşım var ve 5yıl koruyor tam da o toplatılma zamanıydı kendi insiyatifimde olmadım. Haftaya randevu var diğer aşılar için o zaman söylerse onları da olmam muhtemelen bilemiyorum henüz
Tiiffany Canan-Uraz en son ne zaman aşı oldunuz. 18 aylık oglum var. Tetenoz gebeyken olmustum yani hepsini. Şimdi 18 haftalık gebeyim 1 doz hakkım kalmıs hemşire öyle diyor. İyice kıllandım bu son olanlardan sonra. Olmayi düşünmüyorum ama 1 doz hakkım olması normal mi
Canan-Uraz Tiiffany 2018 yılında 2doz gebelikte olmuştum. Bu beni 5yıl koruyor. Doğumdan sonra bi doz daha olsaydım yani üçüncü dozu 10yıl koruyacaktı ebe öyle söylemişti o zaman. Ben o zaman onu da olmak istemediğim için olmamıştım. Bu hamileliğim de de tek doz devamını olacaktım kendi doktorumda önerdi hatta karma aşı varmış doğunca bebeği de koruyomuş ama tam toplandı toplanacak haberleri çıktığı döneme gelmişti aşı zamanım açıkçası iğne ilaç da pek kullanmak istemiyorum o yüzden biraz işime geldi açıkçası bu haberler. Ama haberler çıkmasaydı belki doktor önerdi diye olurdum son dozumu. İlk iki dozun bana verdiği yetkiyle 😊olmadım bu gebelikte hiçbir aşı.
Canan-Uraz Tiiffany yani toplam 3tane yapıyorlar ikisi gebeyken kalan 1taneyi de doğumdan sonra tam zamanını hatırlamıyorum şu anda ama.
Gizemli Bence yaptırmayın. Hele ki covid🤯 Unutmayin ki doktorlarin çoğu sizi düşünmekten ziyade önermek zorunda oldukları için aşı vs. şeyleri öneriyorlar. Hani hatta imza da aliyorlar ya test istemiyorum vs. diye. Çünkü bunları önermek zorundalar yasa gereği
Tuccceee Hamile değilken 2 doz covid aşısı olduk ama aşırı pişmanız. Keşke pcr verseydik her gün. Bi yan etkisi olmadı ama olmayacağı anlamına gelmiyor takip ettiğim sayfalar var hepsinin düzmece olduğunu anlatıyorlar. Benimde tetenoz olma vaktim yaklaşıyor hiç bilmiyorum kararsızım
E_l_i_F Saolun kızlar zaten ilk söylediğinde düşünmedim sonra yaptırsam mı diye düşünmeye başlamıştım ama şimdi kesin kararımı verdim yaptırmıcam