Kubraon eğer normal doğumda epidural almayı düşünüyorsanız öncesinde doktorunuzla bu konuyu detaylı konuşun ve bilgi verin sürece birakmayin derim. Ben haftamız dolduğu için mecbur yattım ve suni sancı verildi benim acilmam çok zor ilerledi beş cm olmam sabah dokuzdan gece ikiyi üçü buldu. Artık tükenmiştim sezeryan istedim asla alaamyiz dediler herhangi olumsuz bir durum yok bekleyeceğiz istersen epidural taktirayim dedi doktor. Gece üç te epidural ilk dozu aldım gerçekten o his mükemmeldi ağrım dindi sancıları adet sancısı gibi hissetmeye başladım nst ye bağladılar sonra onu da çıkardı ebe bu doğum çok uzun sürecek bırakalım uyusun dedi herkesi odadan çıkardı zaten aşırı yorgundum orda anında uyumuşum saat beş olmuş açıklık bakicam diye beni uyandirdilar. Yedi cm olmuşum herkes şok gevirdi ve sancım geri gelmişti tekrar epidural doz istedim doğum başladı artık veremeyiz bir saate dogurursun verirsek ikinamazsin dedi. Altı bucuga kadar on cm oldum ve doğurdum sanciyi hissettiğim için son saatlerde ikinmada da tabiki etkili oldum. Çoğu kişiden duyduğum doğum esnasında da epidrual etkili olduğu için ikinamadiklarini söylediler çok doğru o sanciyi o an hissetmezsen o denli asla ikinamaz bir insan o bambaşka bir olay. Benim epidrual normal doğum serüvenim böyleydi. Epiduralin 21 saatlik doğum da etkisi güzelliği iki saatti sadece ama önceden bilgilendirilseydim haberim olsaydı. Gündüz üç cm olur olmaz epidurali taktirirdim. Kalan etkilerinise evet birkaç ay bel ağrısı bıraktı ve baş ağrısı. Dediğim gibi bilgilendirme olmadı bu konuda doğumdan sonra şunu ye şuna dikkat et falan demediler. Belki birşeylere dikkat etsem o ağrılar da kalmazdı