MERHABA KIZLAR dogum hikayemi yazmak icin yasanan olumsuzluklarin gecmesi beklerken sonunda gunes dogdu benim icinde🙏🏻 Ikinci kez anne oldum 4yasinda dunyalar guzeli bir kizim var ikinciyi cokda dusunmezken bir kereden bi sey olmaz deyip bi yaramazlik yaptik😅 ve hamile kalmisim muane gunu geldi catdi dr ikiz deyince biz esimle baya bi sok olmusduk nasil bakariz diye dusunurken ikiz hamileligin risk orani yuksek kanamali stresli 37+4 cu haftasini gormus bulundum aslinda dr 34gor bi diye diye 34 36 37derken ben kizimla ayni gunde dogsunlar diye cift kese bir kiz bir oglan mucizelerimi ayni gunde dogurmak istedim dr-umda onayladi catim musait olmadigi icin ilk kizimida sezeryan dogurmusdum dr ikizleri normal dogurman cok riskli zaten biri makat geliyor dedi mecbur sezeryan oldu benim tercihimde bundan yanaydi cunki normal dogumdan korkuyordum ilk sezeryanim epidural olmusdu belimden iyne vardi ama omzuma kadar gelen belime yerlestirilen katetr yoktu guclu ve aci esiyi yuksek birisyimdir hemen toparlamistim ilkinde ama bu sefer oyle olmadi😞 neyse geldi catdi iki ocak sabah erkenden gitdik hastaneye odaydi fotograf cekimiydi falan derken yarim saat icinde goturduler beni korkmuyordum ama tedirgindim ya kucveze girerlerse diye 34cu hafta 2er doz 4ciger gelistirici iynesi olmustum 24saat arayla ameliyyathanede anastesi uzmanim geldi tadigimiz cok sevdigim birisi ilkindede o yapmisdi kendimi cok guvende hiss ediyorudm neyse geldi basladi isleme (bu arada ozel hastanede dogum yaptim) islem sirasinda ilk iyne yapacagi yeri uyusturdu o zaman bir az urperir gibi kalcadan iyne olur gibi agri oldu sonra dedi kimildama epidural ve spinalini ayni anda yapacagim katetr yerlestirecegim kimildayamiyordum zaten karsimdaki saglik calisani omuzlarimdan beni asagiya dogru basiyordu ama gobek buyuk oldugundan onlarin istedigi pozisyonda duramiyordum agri aci hiss etmedim ama adam baya urasti ve giremiyorum dedi istedigim yere sonunda yapti😅 ben sadece yamuk durdum o an agri yok buraya kadar sonra uyusma geldi beni yatirdilar onume perdeyi cekdiler dr geldi isleme basladi ayaklarimi acil sondayi taktiklarini hiss etdim sondada iceri giren kismi yumusakmis cikarirken gordum onu takarkende bi seyler hiss ediyorum ama agri deyil zaten kutuk gibi belden asagi kismim neyse bir kc dakika gecti bana bir ogume ve mide bulantisi geldi anlatamam agzimin altina bi kap getirdiler anastezi uzmani tanidik oldugu icin sagolsun yanliz birakmadi ameliyyat sirasinda cikmadi yanimda durdu korkma abim oguyorsun ama miden bos kusamazsin dedi ama ben orda kusacagimi sanarak pnik halindeydim esimi aldilar iceri esimi gorur gormez cok kotuyum hayatim dedim gercekden ameliyyatin sonuna kadar inledim durdum neden boyle oldu bilmiyorum bu sefer esim bas ucumda gozleri dolmus halde bana bakiyordu elini siki siki tutdugumu biliyorum canini bile acitmisimdir ama o anki o bulanti o tuaf duyguyu anlatamam kotuydum neyse 8:34de oglum asilin aglamasini duyduk baya bi belirgin ve yuksek sesle agliyordu kilosuda zaten kizimdan buyukdu 2500 kendimce oglan kendini kurtardi kizim icin tedirgindim 8:35 de kizim neva dogdu oda daha narin daha naif agliyordu 2300dogdu cok minik ve cok guzediler hemen usumesinler diye cikardilar onlari arkasinda. Esimde hemen arkasindan gitdi bende git git cocuklarin arkasindan diyormuaum ona😅sanki kaciracaklar ameliyyat sirasinda tuplerimde baglandi o yuzden bir az uzun surdu bitdi diktiler beni bi bekleme odasi gibi bi yere aldilar 20 dk bekleticez seni dediler bende baskada bi kac insan vardi ameliyyatdan cikan cocuk falan vardi barkozdan ayilmasini bekliyorlardi orada saate bakdakikalarin gecmesi i bekledim neyse tam 20dk sonra odama goturmek icin geldiler odamda kuzularimin ikisinide gorunce oh be dedim coook mutluydum cunki hamileligim
Boyunca en cok kuveze girmelerinden korkuyordum oda olmamisdi bi kac saat sonra ebd geldi emzirmeme destek olmak icin kizimla bir az ugrasti cigerindeki mukusu cimardi agzindan bi seyler akti ve emmesi icin bana verdi sonra ogluma gecti bana caktirmadan annesi oglani biz bi dinlendirip getirelim dedi bu atamadi mukusunu dedi inliyor cok dedi oysa ben hep kizdan tedirgindim cok kucuk cok nauf agladi diye goturduler kuzumu iki saate getiricez diyerek o iki saat tam 7gun oldu😞
Gelmedi yavrum yanima cigerlerini kurutalim suyu atamamis 24saat kalsin dediler sonra ertesi gun tam cikmaya hazirlanirken haber geldi oglusumun kaninda enfeksiyon cikmis buyim ihtimal anne kanindan gecmis ikiz oldugu icin kizdada vardir deyil kizimdanda kan aldilar ve onuda goturduler kuveze ikiside 7gun kaldi o yedi gun benim icin ölumdu o kadar cok agladim o kadar cok uzulmuatum ki eve geldim kimse bana bisey diyemiyor cunki cok uzgun cok kotuydum ilk gece aglamakdan gec saatlere kadar uyuyamadim susduramiyordum kendimi ertesi gun kendime gelip kizim icin toparlanmam gerektigini kendime anlatmaya calisirken bir az iyiydim ama bu seferde agrilarim cok basladi cok kotü agrilarim vardi ben hic ilkinde boyle olmamisdim yuruyemiyor oturup kalkerken o agrilara dayanamiyordum bitkin ve mutsuzdum cunki yavrularimin kuveze girmeleride beni baya gucden dusurmustu neyse 3cu gun daha iyi olmaya basladim o yedi gun boyunca kuzularim antibiotik tedavisi gordu bende psikolojik ve bedenen toparlanmaya calisiyordum sonra 9zu pazartesi gunu gorus vardi aradim hastaneyi hazirlikli gelmem gerekiyormu dr yedi gun tedavi sonrasi cikaririz belki demisti diye sordum doktora sorup size donus yapacagiz dediler veee en mutlu oldugum o kelimeyi duydum”annesi hazirlikli gelin bebekleriniz taburcu edilecekdir” tabi ben yine agliyorum ama bu sefer sevincden🥹🥹 saat 3de gidecekdik ben saat 3kadar bi enrejiyle kalktim kucuk bi temizlik yaptim artik iyiydim agrilarim azalmis ve mutluydum cunki guc gelmiti bana🥰 gutdik hastaneye kuzularimi teker teker verdiler emzir oyle gotur deder allahim o bir haftada resmen unutmusum yavrularimi goremedim
Ki dogru durust kucucuk ve cok guzellerdi emzirdim autum cok az geldigi icin hemsire mama takviyesi mutlaka yap dedi sutum her sagdigimda iki gogusumden anca 30cc cikiyordu ve hastaneye gonderiyordum hemsirede sutun az doymazlar 3saatde bir 20dk emzirim arti 45cc mama ver dedi
Hastaneden ciktik evimize geldik sutum yine az emzirmeye calisiyorum benimkiler sinirlenip birakiyor cunki az geliyor sagmaya vaktim
Kalmiyor 45cc bitirmeleri 20dk suruyor ,qaz cikarmalari 15-20dk alt deyismesi o bu derken herseyi ikiye carparsak o 3saat bitiyor ve ben gunce 3-4saat uykuyla 3gundur yasamaya calisiyorum ama cok mutluyum cunki allahim
Mucize vermis bana varmi otesi🥹🥰 3gunde kamburum
Bile cikti😅 cok zor cok yorucu ama cok guzel
Bir duygu hele
O kokulari allahim isteyen herkese nasip etsin🙏🏻 benden bu kadar kizlar hepinize guzel kolay dogumlar dilerim benim bu sefer cok olumlu olmadi ama ilkinde agri acim
Yoktu