Bebek-2023 evet doğumdan önce bir iki kere gitmiştim kontrole. Benim sabah nişanim geldi o gün bütün gün sancıyi evde çektim artık dayanamayacagim noktada hastaneye gittim. kadın doğum acil bolumune girdim. Orda doktor var. Önce ultrasonda suyuna, bebeğin pozisyonuna, serviks uzunluğuna bakıyor. Normal doğum için uygunsan seni hemşireye yonlendiriyor. Hemşire çatala çıkartıp aciklığına bakıyor alttan. Bana denk gelen kişinin hiç eli ağır değildi hiç hissetmedim belki de sancım vardı diye. 😬 Sonra açıklığın varsa hemen yatış işlemlerini yapıp damar yolu açiyorlar. yine hemşireyle birlikte dogumhane katına çıkıyorsun. Orda odalar tek kişilik. Nst ye bağlıyorlar bebeğin kalp atışlarıni izlemek ve sancıları görmek için. Oraya yanına kimse almıyorlar maalesef sancılarını yanlız çekiyorsun. Başka odalardan da bağırış , çığlık sesleri geliyor ama beni etkilemedi doğum sonuçta illa bagiriyoruz 🤣 . Ebe arada bir gelip açıklığına bakıyor. Doğum için uygun acikliga geldiğinde doğum başlıyor oturuyor karşına tabi sen cataldasin oda alttan sana bakıyor. Ikın diyince ikiniyorsun. Ben maalesef ıkınmayı beceremedim 😔 o yüzden iki hemşire üstüme çıkıp karnıma bastırdı çünkü bebeğin kafası çıkmıyordu ikinamadigim için. Birkaç tane de dikişim oldu. Ama şöyle söyleyeyim birdaha doğum yaparsam yine orda yaparim