elaweannesi Selam kızlar gece mayaladım şimdi dolaba alacaktım baktım üstü dolu su napsam o suyu alsam atsam tutar mı yoğurt anlamadım ki çok üzüldüm ya şu halde o kadar kaynattım
elaweannesi elaweannesi Yani napsam alıp atsam o suyu yarım kase çıkar tahminimce altı tutmuş gibi öylece dolaba alsam 2 gün belki donar tutar sizce
gygy1234 elaweannesi suyunu al ve yoğurtlu iyice karıştır artık su olmaz ben öyle yapiyorum ve o yoğurt hemende ekşimez
_sevdatsn elaweannesi ben yoğurdu mayaladıktan sonra kapaklarını kapatmıyorumdirek süte değmeyecek şekilde üstlerine örtülerini örtüyorum o örtü veya bezler suyunu emiyor taş gibi yoğurt oluyor
_sevdatsn elaweannesi ayrıca şuan mayalanmışsa yoğurdunuz üstündeki şuyu peçede yardımıyla alabilirsiniz
annesivekuzusu elaweannesi ben fazla suyunu kaşıkla alıp döküyorum sonra kalınca bir havlu kağıt koyup ağzını kapatıyorum daha sonra peçeteyi alabilirsiniz
Turan123 Kağıt havluyla suyu alın. Tencerenin kapağına da peçete koyup kapatın. buzdolab soğuk tencere sıcak olunca kapakta su birikip yeniden içine dökülmesin
Nurellaaa_ elaweannesi biraz döküp suyunu üstüne birkaç kat havlu kâğıt koy bmyle yapınca hem yoğurdunda çabuk ekşimez. Peçete çok ıslandığı zaman birkaç güne bir değiştir ben öyle yapıyorum
Kelebekk-0307 elaweannesi kağıt havlu ile üstündeki suyu alın sonra kağıt havlu ile örtüp dolaba koyun