İlki devlet ikinci özel şimdi üçüncü de kararsız kalan biri olarak şunu söylemek istiyorum benim durumumun çok daha ötesinde olarak. Eğer maddiyat olarak aşmıyorsa özele gidin fakat zorlanarak gidecek bir durumunuz varsa tamamen nasip işi. Devlet özel değil konu vicdanlı iyi niyetli doktorlarla karşılaşmak. Evet devlette ilgi alaka yok her şeyi kendimiz halletmek zorunda kalıyoruz. Özelde de çok yardımcı oluyorlar çünkü mecburlar parayla hizmet alıyorsunuz. Doğum konusunda özeldeki çoğu doktor doktoruna göre değişir ama şöyle orta halli bir özele gidecekseniz çoğu durumda kendi adlarına riske atmıyorlar direk sezeryana alıyorlar hafta farketmeksizin. Devlette normal doğumu zorluyor en son çare alıyor. Benim ilki 1 günün sonunda normal oldu ikinci 1 saat içinde sezeryana aldım mecburiydi ama doktorum 40 haftaya girince asla mesuliyet kabul etmem imza almadan normal doğum yaptıramam demişti de çoktan. Ben devlette doğumda kötü davranan biriyle karşılaşmadım ama nasip işi tabi benden önceki kadını azarlamışlardı. Şimdi mecbur devlete gidiyorum özele gidecek imkanımız yok en uygun hastane 15000 şuan ama imkanım olsa ilgi alakadan hizmetten temizlikten değil de çocuklarımı 3 gün bırakmamak için özele gitmek isterdim. Çünkü biz 4 tanıdık aynı hastanede doğum yaptık hepimizin bebeği de 1 hafta küvezde kaldı ne kadar rahat etsem de ticarethane düşüncesini aklımdan atamıyorum.