AhseninAnnesii Kizlar dogumdan sonra neler yapiyoruz sirayla anlatir misiniz? Surekli a bu da varmis deyip git gel yapmamayim. sut ve dogum parasi felan kimlik cikarttirdigimiz yer ayni mi hangi siralamayla yapiyoruz. Hangi belgeleri aliyoruz yanimiza felan.
2_bebek_annesi AhseninAnnesii canım hastaneden doğum belgesini aldıktan sonra dığum parası ve süt parasına e devletten başvuru yapıyosun bize kimlik başvurusunda hastaneden bi yazı verilmişti randevuyu onlar almıştı biz gidip kimlik başvurusunda bulunmuştuk sadece
AhseninAnnesii MaviK tamam iste genel olarak soruyorum. Cogu islemi eşim yapacak zaten 😅 nasil ne zaman hangi evraklarla ne yapiyoruz 😅
AhseninAnnesii dtcanannn valla belediyeden veya sgkdan galiba. Özel hastanede dogum yaptin diye belli bi destek ücreti bile alabiliyomussun 400 tl kadar suan yeni zamlarla ne olur bilmiyorum
MaviK AhseninAnnesii siz git gel yapmayayım diyince tüm işlemlere gitme zorunluluğu hissetmişsiniz gibi algılandı 😀 doğum belgesi ve kimliğinizle doğumdan sonra başvuracak. Acil zamanı yok . Aile ve sosyal il çalışma müdürlüğüne ya da sosyal hizmete bildirecek. Süt parası içinde SGK ya başvuracak . Ben özel hastanede doğum yapmıştım onlar direkt dosyaya doldurup biz bildiriyoruz dediler. Öyle aldım yatan parayız Siz özelde doğum yapacaksanız sorun yine de.
AhseninAnnesii MaviK süt parasi icin hangi evraklari goturcez. Dogum parasi felan da var diyolar. Özelde dogum yapanlar icin bi destek parasi da veriliyormus internetten bakinca cikiyor ama adam akilli bir bilgi vermiyor
rain26 Süt parası için hastane direkbasvuruyor diriye biliyorum ilk doğumda öyle olmuştu. Bide doğum yardımı var aile çalışma ya basvuruyorsunuz siz veya esiniz form dolduruluyor o kadar
AhseninAnnesii Mommm03 tam olarak bende bilmiyorum burda bi gebe bahsetti internetten bakinca oyle yaziyor ama netligi icerigi ne bende bilmiyorum
Mommm03 AhseninAnnesii baktim birşey bulamadım sadece 400 tlyi devlet karşılıyor o yazıyor onun dışında birşey bulamadm
rain26 AhseninAnnesii farketmiyor çalışan ya da çalışmayan herkes alabiliyor. Zaten 1 kerelik verilen bir şey olduğu için.
AhseninAnnesii Mommm03 arastirdim baya. Megersem ozel hastane senden olmasi gerek ucretten fazla bi ucret aldigini dusunuyosan makbuzunda sgkya gidiyosun. Denetim mi ne yapiyolar hastaneyle ilgili. Hakliysan devlet aradaki o farkin belli bir kismini oduyormus. Yani öyle bir sy yok bizler icin. Fiyat zaten neyse o aldim hastaneden fiyati😅
turnaolmez Eşim askerde ancak doğumdan sonra izine gelecek bende sezeryan olacağım . Kimliğini çıkarmaya illa anne veya babamı gidiyor ne kadar süre içinde yapılıyor ..???
AhseninAnnesii turnaolmez internetten bakinca anne veya baba yaziyor ama bagli oldugunuz belediyeye sorun bence. Kac gun hic bilmiyorum