denizozulkerr Birçok araştırma yaptım ve bu konuda çok kararsızım. 24 yaşındayım 16+4 hamileyim ve hamileliğimi öğrendiğimden beri 2-3 günde bir aç ve tok olarak şekerimi kontrol ediyorum ve hep normal çıkıyor. Hamileliğim süresince kilo da almadım aksine bulantılar sebebiyle 5 kilo verdim.Hamileliğimde sadece 2 kere biraz şekerim düştü ama kendimi bildim bileli hiç yükselmedi. Şeker yüklemesinden sonra şekerin çıktığını düşünen doktorlar ve hamile tanıdıklarım var. Bazı doktorlar gizli şekerin fark edilmesi için glukoz şurubu içmek dışında yolların da olduğunu savunuyor.Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz şeker yüklemesini yaptırmayan veya yaptırmayı düşünmeyen var mı?
Cansudinc denizozulkerr Bende henüz yaptırmadım ama yaptıracağım sanırım çünkü çok kilo aldım halsizlik çok kilo alımı sık idrara çıkma belirtilerinin hepsi var
ipekmom_ denizozulkerr bende 3gün önce yaptırdım, hamileliğim ilk dönemi dahil hep kilo verdim mide bulantısı nediyle ama 20den sonra çok hızlı almaya başladım doktor şekerden şüphelendi ve korkulacak bişey yok içecek sadece 2dilim baklavaya eşit. Eminim ki çoğumuz tek seferde daha fazlasını yediğimiz oluyor. 75lik içtim ben tadı gerçekten çookk iyiydi elmalı gazoz içtim resmen asitli olmasıda iyi geld bana uzun süredir asitli bişry içmeyince bianda içtim 😀 yarım saat sonra biraz midem bulandı sadece aç olduğumuz için. Sonuçlarımda gayet güzel çıktı bi sorun yokmuş ama emin olduk bizde Allah korusun çıksydı şeker ve fark etmeseydik sıkıntılı bir süreç olabilirdi bizim için
Pearlyy denizozulkerr amcam dahiliye doktoru ve bunun alternatif yolunun dediğiniz gibi ölçüm cihazıyla sürekli ölçüp(aç-tok) doktora bildirmek olduğunu söyledi. O içilen şeyin bazıları 2 dilim baklavaya eş olduğunu söylüyor ama kesinlikle değil çünkü baklava içinde un yağ fıstık var ve onlar sindirimi yavaşlatıp şekeri sıvı glikoz gibi aşırı ani yükseltmiyor. Hem madem 2 baklava kadar baklava yedirsinler ? Şekeri tespit etmek önemli ama bu teste sıcak bakmıyorum.
1991c Bende yaptırmadım yaptırmayı düşünmüyordum. Sonra 25. Hafta rutin kontrolde suyumun fazlamolduğunu farkettik kendimi bildim vileli zayıf kilo almayan bi insanım ve şekerim aksine hamilelikten önce hep düşüktür. Dr suyumu fazla görünxe şeker yüklemesi önerdi ben yine yok yaa bende yoktur diyerek yaptırmadım 🤣 günlük şeker ölçümü yapalım bari dedi tmm dedim ve bir dilim ekmekle 150ye çıktığını gördüm. Sonrası diyet tabii farkedilmese bebeğim ve benim için geri dönülmez zararlaeı olabilirdi. Bu arada şeker bildiğim kadarıyla 22. Haftadan sonra çıkıyor varsada o yüzden o haftadan sonra yapılıyor şeker yüklemesi. Ayrıca şöyle bir şey var zararlı diye şeker yüklemesi yaptırmıyoruzda haberim olmadan belkide kendim günlük beslenmelerimde 200leri buldum belkide geçtim. Şeker yüklemesi yaptırsaydım bunu bir kez yaşayıp dikkat edicektim 🤷🏻♀️
arenim1907 Ben Kanada’da yaşıyorum burada doktorlar öneriyor .Şeker tedavi edilmediği durumda daha tehlikeli gebelik için. Belirti olmasa da yaptırdım tabi tercih meselesi
Nskyhn Pearlyy canım burada senin cevrendeki dahiliyeciyi dinlemezler 😬 daha önce ben arkadaşlarım ve ailemizde doktor var seker yuklemesi yapmami istemediler zaten ben de istemiyorum deyince duymadigim laf kalmadı üstüne evladını düşünmeyen ana oldum 😂😂
Pearlyy Nskyhn hiç kimseyi dinleme, tıp ve doktorlar okey tabiki ama onlar bile kendi aralarında çok ayrılığa düşüyorlar. Çok makale okuyup çok danıştım, başkalarına hele ki doktor olmayan başkalarına kalırsak yandık. Hayat bizim boşşşverrr 🙏🏼💜
Ygmrry denizozulkerr perinatoloji uzmanları dahil 4 güvendiğim doktora danıştım hepsi yaptırmam kararındaydı.Gebelikte şeker sonradan çıktığında daha çıkılmaz yollara giriliyor dediler.Zaten yazılan gibi o şekeri aslında farketmeden gün içinde bizde tüketiyoruz bu konu da doktoruna güvenmelisin ne öneriyorsa mutlaka yaptır