Bu arada size şunu tavsiye edebilirim naçizane. Doğumunuza sahip çıkın. Türkiye’de malesef özellerdeki doktorlar kolaylarına geliyor ve bi şekilde sezaryene yönlendiriyor. Sezaryen kötü bişey demiyorum ama adı üstünde normal doğum yani Allah’ın vücudumuza verdiği bir kabiliyet. Mümkün olduğunca normal doğum beklenmeli. İlk doğumumda suyum geldi sancım yoktu suni sancı almak istedim doktorum bana çok işe yarayacağını sanmıyorum ama illa istiyorsan verelim dedi istedim. Suni sancıdan önce rahim ağzını yumuşatacak ilaçlar verilebilirdi ya da biraz da olsa kendi sancım beklenebilirdi. Sonra kızımın ara ara kalp atımları bozuldu o sıra suni sancı kesilip biraz o stres ortadan kaldırılabilirdi hem bebek için hem benim için. Ben ctesi doğum yaptım o gün doktor ve hastane personeli öğlene kadar çalışıyordu doktorum geldi bana insanların tatilini bölme dedi açıkça öğleden önce alalım bitsin dedi. Yani bunlar benim sezaryen olmamdaki etkenlerdi. Şimdiki aklım olsaydı kesinlikle beklerdim aceleye gelmesine izin vermezdim. İsterse gecenin bir yarısı olsun doktor da personel de gelebilmeliydi doğuma. Sonuçta onların işi bu ve ben bu hizmeti almak için bi ücret ödüyorum. Her neyse çok uzun anlattım hakkınızı helal edin. Şimdi yurt dışında yaşıyorum burada inanın 42 ye kadar bekliyorlar ve bi olumsuzluk hissedersen o sürede sadece acile gidiyorsun Türkiye’deki gibi nst ya da sık hastane kontrolleri yok ve sezaryen oranları çok düşük. Gebeliğe hayatın olağan akışında olan bişey olarak bakıyorlar kimsede bi acele ya da panik havası yok. Yok kakasını yer yok bilmemne gibi şeylerle kimse korkutmuyor. Daha 4-5 gün önce arkadaşım 41+4 te kendi sancısı ile doğum yaptı.
Son olarak şunu söyleyebilirim ben sağlıkçı değilim ama doktor kontrolünde kendinize her zamankinden fazla dikkat ederek bebek hareketlerini gözlemleyerek normal doğumu bekleyin. Tekrar hakkınızı helal edin epey yazmış oldum. Selametle 🌺