Merhaba kızlar uzun zorlu bı süreçten sonra bende çok şükür doğum yaptım sağlıcakla bebeğime kavuştum bundan ötesi yok ama bende kötü anılar bıraktıran ebeler için hakkımı helal etmiyorum.
Pazartesi günü özel hastanede kontrolüm vardı daha öncesinden bebeğin kalp atışları yüksek çıkıyordu diye doktorum nst için gelmemi istemişti nst ye baglandim yine aynı şekilde kalp atışları yüksek çıktı vajinal muayene istedi doğumhaneye çıktım ebe muayne etti hiç açıklığın yok ilk doğumdan Kalan açıklığın var bebek kanala inmemiş ve ben çok panik olduğum için korktuğum için normal doğumun bebek için tehlike yaratacağını suni de verilse kalp atışları bu sefer sıkıntıya girer hemen sezeryan olman lazım dedi ve beni doktorumun yanına gönderdi doktoru arayıp bilgilendirdi ebe doktor da aynı şeyi söyledi seni sezeryana almak zorundayım bebeğin sıkıntıya girer dedi bende henüz buna hazır olmadığımı kendimi normal doğuma hep hazırladığımi söyleyip imza atıp Çıktım ordan. 9 aydır sürekli takibinde olduğum devlet hastanesine gittim eşimle birlikte orda acilden giriş yapıp agrilarimin olduğunu söyledim bebeğin kalp atışlarıni söyledim ebe önce vajinal muayene etti yaklaşık 4 cm acilman var dedi nstye bağladı aynı şekilde kalp atışları yüksek çıktı yatisini yapalım dedi ama sancım yok eve gidip sancmi çekip gelsem olmaz mı dedim bana sorarsan hemen yatisini yapalım bebek sıkıntıya girmesin dedi tamm dedim eve geldim duşumu aldım eşyalarımı toparlayıp hastaneye geldim saat 7.30 gbi giriş islemlerini yaptık özel eşyalarını bırakmami doğumhaneye tek başıma çıkmam gerektiğini söyledi o an korkularım başladı tek başına olmak beni iyice korkuttu çıktım tek kişilik bi oda hem sancı odasıydi hem doğumhaneydi kimse yoktu yanımda çatali olan bı yatağa yattım sancimin gelmesini bekledim hafiften gelmeye başlamıştı zaten ama öyle şiddetli değildi ebe açıklığı kontrol etti 4 cm den biraz fazla dedi nstye bağladı bi taraftan da suni taktı ama hemen baslatmadi biraz zaman geçti suniyi az bişey başlattı ve suyumu patlattı ve ondan sonrası benim için ölüm gibiydi bı tarafım serum bı tarafım nst bağlı resmen yatağa bağlı bı şekilde sancı çekiyorum yalvardım bi kere bile olsun şu nstyi çıkartın ayağa kalkayim kabul etmediler gelen giden alttan muayne etti gelen giden etti derken benim sancılar tavan beni doğurtsn ebe geldi suniyi kapatti kendi sancılarım yetiyordu çünkü inanılmaz dayanılmaz bı sancım vardı Allah’a yalvar yakar yalvar yakar beni kurtar dedim bi an ölecem sandım o yatakta zaman geçmiyor sancılar durmuyor her 2 dakkada bir sancı vuruyor beni dogurtan hemşire yine ondan Allah razı olsun hepsinden daha iyi davrandı bana kendisi de hamileydi bana dedi bnde senin gibiyim beni de sıkıntıya koyma kendini de koyma dedi. Sonra başka bı ebe geldi muayne etti altimdaki bezi çıkartıp temiz bezi yüzüme fırlatır gbi bana verdi al bunu altına koy dedi koymaya çalıştım ama koyamiyorum bi taraf serum bi taraf nst öte yandan sancilarm çok var koyamyorm dedim elimden çekti üfff ver ya dedi ne diyosun ya dedim bana sesini yükseltme dedi bn sesimi yukseltmyorm ama sizde biraz anlayış gösterin farkında mısınız sancı içindeyim altıma koyamyorm dedim suratı eksiterek gitti yüzüme bile bakmadı Rabbim insanlara merhamet vicdan versin her ne olursa olsun ikimizde kadindik beni anlaması gerekiyordu halimi görüyordu. Neyse saat oldu 23.00 ebe geldi muayne etti ve bebek gözüküyor dedi yatağı hemen doğumhaneye çevirdi ikinmam için yatağın ucundaki demire ayaklarmi koymami istedi ama nafile demir o kadar ince ki ayaklarim durmuyir orda ellerimide dizlerimden güç almam için oraya koymami istediler ama koyamiyorum sancidan kızıyorlar ayaklarını indirme ellerini bırakma diye ama yaoamiyorum neyse Rabbim bi güç verdi iki güçlü sert ikinmayla ebenin de hadi kızım güzelim hadi geliyor birakma sakın demeleriyle var gücümle doğurdum ama böyle bı rahatlama yok Allahim sana geliyorum dedim bebeği çıkartıp hemen yanındaki yatağına koydular çıplak bi şekilde ne sildiler ne yıkadılar daha sonra benim dikişlere geçtiler eşini çıkardılar oda bı bebeğin çıkması kadar rahatlaticiydi sonra uyustrdular dikislerim biraz fazlaydı kesi yapmıştı ebe ben yamuk yırtarım diye o yüzden dikislerim biraz fazlaydı oda biraz uzun sürdü ben o sırada titriyorum kan şekerim düşmüş yorgunluktan dilim damagm kurumuştu titremem durmuyordu. Dikişler bittikten sonra gorumcemi çağırdılar hem bebeği hem beni giydirmesi için oda ayrı bi şeydi zaten görümcem hemsireden rica etti gelip yardımcı olur musunuz bn çok anlamıyorum bebeği giydrmekten diye parmağı de dikişliydi gorumcemin hemsirenin verdiği cevap seni boşuna mı çağırdık sen yapicaksin dedi ve gelmediler. Neyse biz hazırlandık bebeği kucağıma verip normal yatak servisine geçtik 1 gece kaldık 3 kere alttan muayne ettiler acımasızca yüksek bi ses tonuyla canım çok yandi dikislyim. Haliyle canım yanıyor ayağa kalkamyorm karnım belim çok ağrıyo bebegi emzirdikce sancım oluyor ağrı kesici istedik vermediler sezeryan olmadgm için gerek duymadilar imza atıp erken çıkmak istedim onada izin vermedielr çıkış kağıtlarını vermeyiz o zaman dedi tamm dedim. Gece 11 e kadar bekledik sonunda çıktık ağrılarım 3 4 gündür hala devam ediyordu oturup kalkmakta çok zorlanıyordm karnımın ve belimin sancisi çok vardı dikislerim ağrıyordu bugün 5. Gün biraz daha iyiyim kendi işlerimi hep kendim yaptım bebeğim çok şükür durumu iyi yanımda uyuyor oğlum şuan abisiyle birlikte.38+6 haftalık 2860 gram doğdu çok küçük daha fazla bekliyordum ama olsun sağlığı yerinde olsun yeter toparlanır inşallah. Benim hikayem de böyleydi kusura bakmayin biraz uzun oldu ama içimi dökmek istedim Rabbim bu yolda olanlari o kapıda bırakmasın inşallah sağlıcakla kucağınza almayı nasip etsin inşallah 🤲😌