Nihayet ben de doğum hikayemi yazıyorum.Hikayemin en başında buraya gebelik testimi atıp gerçekten hamile miyim diye sormuştum.Hayat ne hızlı ahh gebişler zaman geçmiyor gibi gelse de öyle bir geçiyor ki inanamıyorsunuz😊Gelelim doğum hikayeme…
38+2 de rutin kontrolümüze gittik.Doktorum oğlumun kilo eğrisinin son haftalarda çok hızlı bir artışta olduğunu fakat çatımın normal doğuma engel görünmediğini belirtti.Cesaretin yerindeyse birlikte başarabiliriz şeklinde beni motive etti fakat kilo konusu aklıma takılmıştı.3.700 görünüyordu bu hızla giderse,haftalar ilerledikçe normal doğum ihtimalim azalıyordu.Bol bol egzersiz yapmaya başladım.Pilates topu, merdiven,yürüyüş,hurma bildiğim ne varsa…
38+6 ya geldik tık yok eşime dedim benim bu hafta doğurmam lazım yoksa sezeryan olacağım.Eşim aylardır bebeğe birşey olur çekincesinden yaklaşmadı ısrar kıyamet o gece birlikte olduk doğumu tetiklemek için 😅Aradan 1 saat falan geçti benden pelte şeklinde iri iri akıntıya benzer şeyler geldi.Heyecanla doktoruma yazdım. O da direk aradı sakin olmamı sadece akıntı olduğunu içim rahat etmezse hastaneye gitmemi söyledi.Öyle diyince tamam dedik madem değilmiş.Birliktelik sonrası eşim uyudu dedim bu gece seni uyandırabilirim korkma sakın o da gülüp yattı.😄
Fakat kızlar asıl doğumu başlatan eylemi söylüyorum bana göre hissiyatıma güvenirim çünkü.Youtube da bir video izledim doğumun hemen başlamasını istiyorsanız süt sağma pompasıyla 15 dk bir göğsünüzü 15 dk bir göğsünüzü sağın diyordu bir göğsümü sağdım diğerini 5 dk falan sağdım çok az sıvı geldi süt mü çok anlayamadım bıraktım.Uykum kaçtı dizi izledim lavaboya gideyim dedim bir adım atayım diyorum yürüyemiyorum sanki belimden kasıklarıma ağrı giriyor.Lavaboya gittim nişanım da gelmiş inanamadım 😅Bastı beni heyecan.. Ne yalan söyliyim asla korkmadım içimde kıpırtılarla eşimi uyandırdım.Doktoru aradık birkaç saat önce konuşmuştuk halbuki😅 Kanama var dediğim için nişan olabileceğini muayene ve nst ye girmemi söyledi.Benim muayene fobim vardı daha önce kötü tecrübemden dolayı.Saat 05.45 hastaneye gittik çok tatlı bir ebe naifçe muayene etti nst ye bağladı 1,5 cm açıklığım ve çok düzenli sancılarım olduğunu doktoruma söyledi.Doktorum da direk yatışımın yapılmasını ve kendisinin de geleceğini belirtti.Yanımıza çanta vs almadık evimiz yakın olduğu için eve gidip duş almak ve eşyalarımı almak istedim hızlıca yapabilirsiniz dediler. Hazırlanıp hafifçe atıştırdık .Saat 8.00de tekrar hastanedeydik.İki saatte bir rutinlerle kontrol ediyorlar nst ,muayene bu arada bebek ultrasonda 4100 kg çıkıyor herşeye rağmen motivasyonumuz tam 💪🏻Ben de o esnada egzersizlere devam ettim. 12 saat sancı çektim ve sancılar bir anda azalmaya başladı.Sonunda doktorum doğumun ilerleyemediğini bebeğin bir türlü kafasını yerleştiremediğini suni sancıyla desteklememiz gerektiğini söyledi.Kabul ettim ve 3 saat suni sancı aldım.Normalde acı eşiğim çok düşüktür ama asla zorlanmadım doktorum da şaşırdı bu duruma sanırım çünkü hiç tepki vermiyordum nerdeyse normal doğumu çok istediğim için kendimi en kötüsüne bile çok hazırlamıştım sanırım.
Gel gelelim bebek 3 saat suni sancıya da hiç bir tepki vermedi ve doktorum yeni bir teklifle geldi.Tıbben ilerlemeyen doğum teşhisi koydu ve günlerce bile beklesek ihtimalin zor olduğunu birşekilde doğsa da bebeğin kaka yapma ihtimalini,bunu göze alamayacağını sezeryana dönmemiz gerektiğini ama yine de son kararın bende olduğunu söyledi ve beni ailemle baş başa bıraktı.Kızlarrr ben hamilelik boyunca doğum şeklim ne olursa olsun bebeğim sağlıklı olsun yeterki kendimi hazırladım dedim.Dedim ama kendimi kandırmışım.😩
15 saatlik sancı sürecimin bir işe yaramadığına inanmak istemedim yarım saat falan ağladım sezeryan denilince ve ailem beni ikna etmeye çalıştı. Doktorum da strese girdi ve beni öyle görünce üzüldü zorla sezeryana almak istemedi nitekim bebeğimi düşününce ikna oldum.Oldum olmasına fakat şansıma hastanede ağır vakalar çokmuş ve 7 ameliyathanenin 7 si de doluymuş vücudumda suni sancının etkileri devam ediyor bari sancıları yok edin diyorum serum taktılar.Sonra sezeryana girdim.Doktorum bayıltmayacağım normal doğum olmasa da bu anı yaşamanı istiyorum dedi. Herşeyimle doktoruma güvenip teslim olmuştum zaten.İyi ki de öyle yapmışım🙏🏻Bebeğimle ilk kavuşmamız asla unutamayacağım herşeyi unutturan tek andı benim için♥️3.800 doğdu belki de o yüzden zorlandı yavrum🥲
Sağolsun doktorum o kadar anlayışlıydı ki tüm süreçte nazımı çekti Sezeryan sonrası ağrılarımın minimum olması için yazabileceği en fazla ağrı kesici iğne serum ne varsa yazdı ilk 24 saati o sayede kolay atlattım diyebilirim.İlk yürüyüş çok önemli yanınızdakilerden destek alın çünkü tansiyon oynayabiliyor. Karşıya bakın ve bebeğinizle geçireceğiniz o güzel günleri düşünerek adımlarınızı atın ağrınız olursa da vazgeçmeyin. Bol bol bebeğinizi kucaklayın oksitosin tüm ağrıları alıyor en güçlü ağrı kesici bebeğiniz 🥰
Annem sağolsun kayısı kaynattı bol bol içtim rahatlattı.İlk 1 hafta yatıp kalkarken zorlandım sadece sonrasında rahatlamıştım şimdi 24. Günümüzdeyiz ben de bebeğim de çok iyiyiz şükür.İyi ki ısrarla normal doğum diye diretmedim bebeğim iyi olsun sezeryan ağrısı da neymiş diyor insan 😊
Tek zorlandığım konu baş ağrısıydı kızlar onu da bol kahve ile atlattım 3 günde tavsiyem sert filtre kahveleri dikin kafaya 😂
Benim hikayem böyleydi doğum esnası ve sonrası etrafımda beni motive eden ebeler,hemşireler,ailem, en başta doktorum muhteşem testekçilerdi.Hayatımızda en çok destek ve şevkate ihtiyaç duyduğumuz o anda herkesin yanında böyle birilerini bulması dileğiyle… Sorularınız merak ettikleriniz varsa seve seve cevaplayabilirim🌸