Esrbenn Ben gebelikte 8 kilo aldım ,doğum sonrası aşırı bir göbeğim yoktu 3 gün sonra şalla karnımı sardım ancak kabızlık olduğu için çok rahatsız etti ,yaklaşık 7-8 gün sonra karnımı sardım 1-2 gün o da yetti , eğer sağlığınız elverirse mutlaka sarın faydası var bence .Hastanede duş alma ihtiyacı şöyle oluştu ben suni sancıyla doğum yaptığım için sancımi hafifletsin diye doktorum duşa girmemi söyledi çok uzun süre duşta kaldım . Hastanede havlu var onu kullandım ben. Doğum sonrasında tabi terliyorsunuz vs. ben doğumdan sonraki 2. Gün duşa girdim o da rahatlamak içindi süt için değil.Sicak su kanalları gevsettigi için evet faydalı ama doğum sonrası hemen duşa girmek fırt diye süt getirir mi bilemiyorum .Sut için bence her bünyeye farklı şey etki ediyor . Bana şu, komposto,yoğurt,havuç ve kabak yogurtlamasi süt arttırdı . Bu süreçte bebek de istedikçe emzirdim o da faydalı oluyor. Hastanede de zaten emzirmeyle ilgili doğum sonrası bilgi veriyorlar bir de emzirme danışmanlığı var muayene katında doğum sonrası kontrole gittiğinizde sıkıntı yaşarsanız uğrayın ya da öncesinde fark etmez. Ben bebeğimi uykudan uyandirmakta zorlaniyordum 2 kere hastaneye gittim ikisinde de yardımcı oldular baya faydalandım.