Merhaba anneler , Hastaneyi merak eden anneler vardi. Hem odalarla ilgili hem kullandığım eşyalarla ilgili genel geçer bilgi vermek istedim.İlk Bölüm benim getirdigim eşyalar ,ikinci bölüm hastanenin verdikleri şeklinde olacak
Hastanede sancı odası ve doğum sonrası servis bölümü ayrı.Sancinizi sancı odasinda çekiyorsunuz yanınıza 1 erkek 1 kadın refakatçi alma hakkınız var.Sanci odası son derece büyük.Duş imkanı var ve bu mükemmel bir şey. Sanciniz bitip tam açılma olunca dogumhaneye geçiyorsunuz. Doğum sonrası hasta bakıcı tarafından giydiriliyorsunuz.Bebek için hemşireye verdiğim kıyafetler içinden bebeğe giydirilenler bez ,zıbın,alt üst takım şapka çorap penye battaniye . Yani bebek 2 kat giyinmedi.Tek kat giyindi. Vücudu kanlı değildi kafasında kan vardı yapışmış ve kurumuş ama benim kizim çok sacli doğdu belki ondan öyle oldu bilmiyorum. Kendim için giyindiklerim bana hasta bezi taktılar bildiğiniz bebek bezi gibi.( 2 kere onu kullandım bittikçe isteyebiliyorsunuz.Hasta pedi kullanışlı olmuyor normal pedin büyüğü ama kullanınca rahim kısmında toplanip batabiliyor.Bir kere kullandım rahat edemedim depend kullandım hasta bezi gibi çok rahat daha kip olduğu için çok rahat ettim dependle) alt üst pijama sabahlık ve çorap.Pijama takımım yazlık ve inceydi.Sadece doğum sonrası doğum kaynaklı üşüdüm onun dışında gayet iyiydi,kış ayı diye kalın tercih etmedim hastane çok sıcaktı.Kanamam oldu alt pijamam lekelendi çünkü eciş bücüş yatiyorsunuz kayabiliyor. Vücut ısım dengelenince emzirme atleti kullandım .Lohusa teri oluyor karnınız usuyebilir mutlaka tercih edin.Bebeğim için 3 takım götürdüm giydirdigim kıyafetle çıkış yaptık. Bezini hemşireler temizlerken yaptığı için 2. Kıyafet ihtiyacı oluşmadı.
🌸Hastanenin verdikleri
Hastane hasta pedi ,hasta bezi ,bebek bezi,ateş ölçer , ıslak havlu mendil ,göğüs kremi tek kullanımlık bunlari verdi.Onun dışında istediğiniz zaman hemşireler gelip istediğiniz her konuda yardımcı oluyorlar her aşama hakkında bilgi veriyorlar.Bebeğe yapılan aşılar testler ,sizden alınan kan vs. Yemekler güzel ama.tuzlu ve çok baharatliydi.Oda çok temizdi.Belli aralıklarla temizlemeye geliyorlar.Hastaneden çıkmadan çocuk doktoru gelip bebeği muayene ediyor ve öyle çıkış yapıyorsunuz.5. günde bebek için kontrole gidiyorsunuz ben Zeynep Hanıma gittim.55 yaşlarında çok anaç çok ilgili bir doktor.Eger doktor tercihiniz yoksa bilmiyorsaniz deneyebilirsiniz.Onun dışında doğum sonrası bende kabızlık oluştu. İkinirken vajinada yanma hissediyordum.Korkumdan 2 gün tuvaletimi tuttum.İlaç kullanmama rağmen çok kötü oldum.Kabiz olursanız hiç vakit kaybetmeyin doktorunuzla iletişime geçin lavman ,fitil,oturma banyosu verdi öyle rahatladım. Onun dışında doktorum Derya Kanzagul, ebeler hemşireler hasta bakıcıları çok çok memnunum. İyi ki Nisa hastanesinden taşınmış imkanlar artmış ,oturup kuru kuru sancı çekmiyorsunuz. Ben çok memnun kaldım.Tum annelerin sağlıkla evlatlarına kavuşmalarını diliyorum ❤️❤️