Kelebe05
Dün oldum ve inanın hiç korktuğunuz kadar bişey yok.
Doktorum pamuk gibi bir ameliyat geçirdik dedi ki spinali önermiyordu hastayla uğraşmamak için, önemli olan sakinliğinizi koruyup kendinizi yönetmeniz.
Ben midem bulandığında direk söyledim, başım zonklamaya başladığında direk söyledim.
Ve öyle kafamı kaldırmadım hiç bir yeri izlemedim akışına bıraktım.
2 saat sonra kendim tekerlekli sandalyeye binip oda değiştirdim ve hemşireler bile şaşırdı, ayağa kalkışıma ne kadar soğukkanlı olursanız o kadar iyiydir.
Önemli olan iyiyim diyerek kendimizi motive etmek, kimseden destek almadan kalktım yataktan ve ilk kalkışta derin bir nefes alarak karşıya baktım da yürüdüm.
Bol bol merdiven in çık, ağrı kesici 2 kere aldım sadece hastane de alıştırmadım kendimi de.
Özellikle odan da bile olsa yürü, turla oturma.
İlk geceden lavaboya çıktım 5L yakın su içtim, nescafe gold kahve ve 3’1 Fada nescafe kullandım kendime gelmek için.
Kolay değil tabiki de kolay olamayacak evdeyim şu an ağrılar zorluyor ama evde de yürümeye çalışın ama çok kötü değilim hatta kötü bile değilim iyi ki sezaryen yapmışım zaten istesem de normal yapamazmışım daha sonra doğum hikayemi yazarım belki.
Önemli olan motive ve moral bunu unutmayın 🤗