minikbezelyemmm hamilelik demek prenseslik demekmiş ben bunu anladım. İstediğin kadar uyu temizlik yap ya da gez. Bebek olunca bunlar seni biraz zorlayacak.
Sağlıklı beslen şimdi ve doğumdan sonra da
İçine ne siniyorsa onu yap başkası dedi diye yapma.
Bebek ihtiyaçların şimdiden stok yapsan çok iyi olur çünkü her gün farklı zam geliyor. ( sabun tozu- şampuan- pişik kremi- bebek yağı- bez- altını temizlemek için pamuk- zıbınlar- çoraplar- gibi..)
Allah izin verirse ikinci kez anne olacağım. Sana en büyük tavsiyem bebeğin doğduğu andan itibaren anne- kayınvalideyi boşver bebeğinizle eşinle sen ilgilen. Bu sayede eşin de görevlerini daha da iyi kavramış olacak. İşin içine anneler girince eş uzaklaşıyor.
Bebek doğduktan sonra bol bol emzir. Ne kadar emzirirsen o kadar güzel sütün olur. İlk zamanlar göğsün acır yara olur kanar emzirmek zulüm gibi gelir ama sakın pes etme hepsi geçiyor. Krem kullanırsın bebeğin için sabırlı ol. Kimisi hamileyken ayva çekirdeği jeli sürüyormuş hep göğüs ucuna doğumdan sonra yaralar olmuyormuş diye duydum.
Bebeğinle bol bol zaman geçir aman o şurda uzansın da ben evin işini halledeyim deme. Bebeklerimiz çok çabuk büyüyorlar zaman su gibi gidiyor elinden geldiğince bebeğinle ilgilen ki ileride keşke daha da çok zaman geçirseymişim deme.
Yavrunu sağlıcakla kucağına alman dileğimle hayırlı geceler..