Zuzu6901 SsSonguS hiç korkma canım, bacaklarını kendine çek ve gözünü kapat sakin kal hemen bitiyor. Erken doğum olacağını da sanmıyorum, ben 37. Haftada çatı muayenesi şuan 39 haftaligim hala gelen giden yok 😂
Shura SsSonguS her kadın normal doguma müsaittir. Çatı muayenesi gereksizdir. Ayrıca doğumu tetikledigide dogru tabi nişan gelebilir benim çatıma bakıldıktan sonra nişanım gelmişti 35 haftalıktım dogurdum sonraki gün
beyzzsenturkk SsSonguS 37de gittim dedim esim genislik hissediyor doktor da bi bakalım dedi 1 parmak acıklık cıktı ama cocugun kafasını hissedebiliyorum daha detaylı bakamam risk almayalım yanlıslıkla suyun patlayabilir dedi gönderdi salı günü tekrar cagırdı tekrar catı muayanesi yapıcak eldiven takıp jel sürdü sadece garip hissettim acı hissetmedim korkulacak bisey değilmis 💓
gulbis1 SsSonguS 37. Haftamda baktı on saniyelik bi olay sakin kalmaya çalışın canınız yanmayacak zaten iki parmağıyla bakıyor. Sonrasında kanama olabilir demişti bana ama olmadı 39.haftadayım gelen giden yok🤦🏻♀️😅
SsSonguS Bebeğin suyunu patlatıyormuş bu muayene gibi şeyler duydum, doktor elle muayene ediyor dimi çok hissediyor muyuz bu anı🥺
YagmurEymenAyaz01 SsSonguS 37 haftalıkken yaptı ben kendimi kastıgım için çok az acıdı eliyle yapıyor evet suyu falan patlaymıyor ama korkma 38 haftalığım şuan 5 gün sonra sezeryan olacağım Allah izin verirse
momlife317 SsSonguS canim doktorlar profesyonel korkma cokta bu konuda milleti dinleme ihtimaller var evet ama herkesin dogumu farkli cagirma kotuyu yani bende yaptirdim kasarsan biraz aciyor ama 1 2 dakikalik birsey
SsSonguS YagmurEymenAyaz01 kolaylıklar diliyorum inşallah Allah sağlıkla sıhhatle kucağınıza almayı nasip etsin💚😇
SsSonguS Shura Banu çiftçi hoca her zaman annenin çatısıyla bebeğin kafası uyum göstermiyor diyor.. %80 uyumluymuş geri kalan %20 lik kesime girmeyiz inşallah normal doğum istiyorum ama hayırlısı tabii bebeğim ve benim için..
DerininAnnesi35 Shura Allahım sen bu düşüncede insanlardan uzak tut. amin 🙏 zaten bizleri kobay olarak kullanıyorlar haklısınız.
Hazall_00 SsSonguS hiç korkmayın kasmayın sadece doktorda nazik olursa çok kolay. 35. Haftada sancı çıkınca nst’ de 15 saatte 20 kez muayene ettiler 2 cm açıklık vardı o gün hala aynı 38 e giricem erken doğumu tetiklermi diye düşünmeyin
SsSonguS Shura yorumun hiç hoşuma gitmedi başta olumsuzluk enerjilerini iletmeden de yazarbilirsin.. “riske atmak istersen kendin bilirsin” demek hiç hoş bi söylem değil. Ne malum doktorlardan daha mı bilgilisin? İnsanların hassasiyetlerine bu şekilde yaklaşılmaz, biraz daha kibar olsaydın keşke..
Babykalamar Shura avrupadaki saglik sisteminin berbatliginida biliyoruz. Ailem hollandada yasiyor. Turkiyede caten genelde 35-36 dan sonra yapiliyor cati muaynesi o saatten sonra dogumu tetiklese ne olur? Bebek zaten belli kiloya gelmis herseyiyle dunyaya hazir oluyor. Burdaki kadinlarda cati muaynesi yapinca kendini riske atmis olmuyorlar hatta hepimiz esimizle birlikte oluyoruz korkulacak bisey olmadigindan da eminiz ancak insan ilk defa yasayacagi biseyden tedirgin olabilir burda konu acan arkadasin hissettigide o bilmemezligin getirdigi tedirginlik. Yoksa sizin abarttiginiz kadar absurt bi durum yok cati muaynesinde doktor kolunu sokup almiyor rahat olun🤣 yaptirmayin yapanada mani olmayinnnnn
SsSonguS Babykalamar bazı insanlar gerçekten de acımasız diyecek başka bi şey yok bu katı ve duyarsızca bir yorumu dikkate almıyorum.. burası insanların deneyimini paylaştığı bir yer ve ben de doğal olarak bir başlık açtım. Çok ayıptı yazdığı şeyler riske gir de gör der gibi kınıyorum😕
Luna-9 Babykalamar 😂😂bende onu diyorum ya diğer sohbetlerde baya abartıldığını gördüm.İnsanlar bir birilerine korku vermemeli.böyle şeyler kadınlar için normal.bir çok vajinal sıkıntılar için o muayeneyi oluyoruz.
Shura Babykalamar neyin kafasını yasıyorsunuz bilmiyorum ama burda oldugunuza göre hamileliginize veriyorum. 35 haftalık çatı muayenesi sonucu nişanım gelmiş ardından açılmamın oldugunu söylüyorum. Burda size saglık sistemini tartısmayacagım tabiki. Ailenizin hollandada olup olmaması da umrumda degil. Burda deneyimden bahsediyoruz. Önce çatı muayenesinin ne oldugunu ögrenin sonra savunun olurmu? Yüzlerce makale var çatı muayenesinin saçmalığı hakkında. Tabi ingilizce oldugu icin belki dikkatinizi çekmemiş olabiliri. Haaa erken doğurmak istiyosanız kendiniz yapın başkalarınada önermeyin. Sonuçta kimse en önemli ciger gelisiminin henüz tamamlanmadıgı ayda dogurmak istemez. Çatı çatı diyede doğumu abartmayın insanlara. Zaten bi insanın normal dogurması imkansızsa çatıya gerek kalmadan ultrasonda çıkıyo kendi kendinize kasmaya gerek yok yani
11115 SsSonguS korkma canım, acı yok, kasmazsan çok kolay, bende korkuyordum, hiç korkacak bişey yokmuş, bende çatı muayenesinden sonra kan geldi, nişan gəldi, doktor 38 hafta tamam oldukdan sonra yapmışdı zaten, 2,3 gün kan geldi şimdi 39 hafta olduk
Shura SsSonguS yazdığınız yorum çok saçma! Evet yaşdıklarımızı anlatıyorsak postta açtıysanız herşeye hazırlıklı olmalısınız. Polyanacılık oynicaksak başta yazsaydınız yani. Doğuramicağınız korkusu varsa şayet zaten baştan sıkıntısınız. Ha kendinizi çatı muayenesi olucam diye zorluyosanız o ayrı öyle bir mecburiyetiniz yok her kadın normal doguma elverislidir imkansız diye birsey yok sayet olsaydı doktorunuz zatem fizik yapınızdan karın tipinizden ultrasonda görürdü. Ya koca karılar bile bir bakısta bu kolay dogurur bu zor dogurur der. Neden cünkü illa parmak sokmaya gerek kalmadan gözle görülcek sekilde bel kemik cevresine bakılınca anlasıldıgı icin. Yani büyütmeyin catı muayenesini. Dediigmde birsey yok olayları saptırmayın allah askına hamileliginize veriyorum bu durumu ama hamilesiniz sadece hasta degil demi☺️ hipnoz olmus gibi herkes yaptıysa sizde yapmak zorunda degilsiniz hani..