Merhaba anneler,anne olmak için geri sayım yapanlar ve anne olma hasretiyle sabırla bekleyenler. Doğum Hikayemi 2 bölümde anlatacağım.İlki gebelik kayiplarimla ilgili süreç (kürtaj) diğeri doğum. Başlık şeklinde vereceğim dilerseniz geçebilirsiniz .🌸
İlk gebeliğim 6+6 da kalp atışı durdu kürtaj oldum.Doktorum test yapmayı bize bıraktı ilk gebelikte oluyor tercih sizin isterseniz yapın bir şey çıkacağını sanmıyorum dedi.
İkinci gebeliğimde tedbiren coraspin kullanıyorduk ancak 7+4 te 25 mm boş keseyle boş gebelik olduğu ortaya çıktı ve kürtaj oldum.Doktorum coraspine rağmen böyle olunca test yapalım dedi.Egitim araştırmada genetik pıhtı testi yaptım,İstanbul echomarda rahim filmi çekildim.Her şey temizdi. Prof perinatologa gittim sonuçlarla.Hicbir şey yapmana gerek yok hayatına devam et ,gebelik olunca iğne vs. Kullanmana da gerek yok dedi. Aynı şeyi kendi doktorum da söyledi bilimsel olarak kullanmana gerek yok ancak belki tıbbın bilmediği bir şeyi onluyoruzdur içimiz rahat etsin diye gebelik olunca oksapar kullanmaya başladım.
🌸 DOĞUM
Bahçelievler Medipol Dr. Derya Kanzagul tarafından doğumum gerçekleşti. Hastaneyi merak edenler vardı odayı vs. Paylaşacağım .
40+5 e kadar bekledik. Sancım yoktu acilmam 1 cm di. Doktorum daha fazla beklemeyelim normal doğum risk olmasın dedi. Üst catim dardı bebek 3500 u geçmesin normal doğsun dedi. Tabi ki suni sancı korkusu vardı o konuda da rahatlattı doktorum kademeli ilerliyoruz pilates ve dusla rahatlatiyoruz dedi.
29 Aralık Perşembe günü sabah 7.30 ' da yatisim yapıldı.Hic sancım yoktu acilmam hastanedeyken 2 cm di.8.30 da suni sancı takıldı.Saat 10 a kadar sancım orta düzey karın ağrısı şeklindeydi.Nst ye bağlı olmadığım zaman sıcak duşa girdim çok iyi geldi. Sonra tekrar nst zamanıydı beni en çok zorlayan sancılar o andı. Nefes egzersizi biliyordum gebelik öncesinden eğitimim vardı doğumdan öncede egzersizi tekrarladim ama o an nefes kontrolü hak getire. Bağırarak ağrıyı atmaya çalışıyordum. Ebenin bana ıkınma ikinmak bebeği yanlış yönlendirir demesi biraz strese soktu ikinmiyordum sancı gelince kendimi sıkıp bağırıyordum.Boyle ne kadar sürdü bilmiyorum. Saat 10da acilmam 4 cm olmuştu ve ben 2 saatte 2 cm artacağını düşünüp nasıl dayanacagimi düşündüm.Sancilar arttıkça açılma hızlandi.2. o zor sancidan sonra nst bitince duşa girdim. Kaynar su altında belime karnıma su tuttum.Dustayken sancım karın ağrısı mide bulantısı kusma hissi ve bayılma hissi veriyordu.2 dk dinlenme 25 saniye sancı sürüyordu. Duş sıcaklığından da Bayılma hissim geliyordu. Bayılsam da beni sezeryana alsalar dediğim oldu.Sonra tekrar muayene için çağırdılar duştan çıkınca o sanciyi tekrar yaşamak çok zordu muayenede 8-9 cm dediler Allah’ım dedim şükür 10 cm olmadan dogumhaneye almiyorlardin yattigim gibi ıkınma hissi geldi doğru dogumhaneye.Dogumhanede doktor gelene kadar 3-4 kez ikindim o sırada ayaklarımı bacak bacak üstüne attılar doğum olmasın doktor gelsin diye . Bu bilgiyi biliyordum ama o an bir şey diyemedim.Doktorum geldi sanırım 3-4 ya da 5. İkinmada bebeğim doğdu.Dogum gerçekleştiği gibi gelen o rahatlama hissi paha biçilemez. Doğum ekibi ve doktorum şahaneydi. Suni sancidan ve Doğumdan hiç korkmadım. Doktor motivasyonu çok önemli. Kendi yorumum doğumum güzeldi.Tabi ki suni sancı zor kolay değil önemli olan acilmanizin hızlı ilerlemesi hızlı ilerliyorsa bence çekiliyor ama hızlı ilerlemiyorsa anneye eziyet bence belli bir vakitte kadar beklenir sezeryana alınmalı ki benle beraber yatisi olan bir annenin açılması olmayınca sezeryana aldilar saatlerce bekletmediler.Suni sanciya dayaniyorsunuz inanın ,herkesin acı eşiği farklı tabi ki . Doğum öncesi perine masajı,pilates ,egzersiz ,yürüyüşün de açılmaya etkisi olduğunu düşünüyorum.Bekleyen herkes sağlıkla yavrusunu kucağına alsın .
🌸Doğum Sonrası
İlk gün çok ağrım olmadı.Doktorum.cok dikişimin olmadığını söyledi.Bebek hemşireleri hasta bakicilar herkes çok ilgiliydi.Ertesi gün biraz ağrım vardı. Doğumdan sonraki gün kabızlık peyda oldu ki bende gebelik öncesinde de vardı.İkinirken yanma hissi oluyordu. Hıçkırarak ağlaya ağlaya tuvaletimi yaptım. Sonraki ikingun sadece sıvı beslendim ama yine de kabizdim. Şunu ye diyene ağlayarak cevap veriyordum.5. gün doktor kontrolünde lavman ,fitil,oturma banyosu verdi doktorum öyle rahatladım.Yanma hissi kabızlıktan dolayı oluyormuş.Simdilik süreç bu şekilde her türlü sorunuzu cevaplamaya çalışırım. Rabbim bekleyiste olan herkese hayırlı haberler almayı nasip etsin ❤️