Aselhumaninannesi Minikmucizemmm26 anne kokusunu aldığı zaman ve annenin odasını tanıdığı an kendi odasinda yatma güçlüğü çeker çocuk doktorları olsun psikiyatri olsun bebeği ikinci ay itibari ile odasının ayrılmasının taraftari çevremde de çok var annesinin odasında yatan yeğenim bile var çevremde bir sürü örneği var
Birglbiray babyboy23 1 yaşına kadar benimle yattı daha sonra odasına geçti brnim uykum ağırdır çünkü oda da duymam falan diye ayırmadım iyi ki de öyle yapmışım o kokusunu çekerek uyumak çok güzeldi
Laika Aselhumaninannesi 5 yaşında 🤪 bakalım bir doğsunda bakıcaz artık ana yüreği nasıl işlicek duruma göre (ayıramadı) 🫠
Aselhumaninannesi Laika ana yüreği dayaniyordu boomerang gibi geri dönüyor hadi o birtane arkadaşımın iki çocuğu var ikiside arkadasimin odasında kocası dislandi adamcağız koltukta yatiyormus 😂
Gulsen0606 Anne yanı beşiği aldım bende, 2 yaşından sonra kendisine ait oda yapacağım. Süt ile birlikte odasını da ayıracağım. İlk aylarda anne kokusuna anne güvenine ihtiyacı var. Anne ve baba ortasında değil anne yanı beşiğinde uyutmayı düşünüyorum.
Aselhumaninannesi Gulsen0606 anne sütünden ayırmak oda ayirmaktan daha kolay gerçekten simdimi çocuklar çok akıllılar kesinlikle yatmiyorlar benim arkadaşım var dibimde kız bile diyor odasına koyuyoruz sabah kalkiyoruz bizim yatakta diye ben hastanede çalışırken de çok sorardım çocuk psikiyatrisi derdi ikinci ay itibari ile çocuklarınızı ayırın diye gözleri iyice açılıp odayı tanidiklarinda ayrılmıyorlar diye
kitapkurdu babyboy23 ilk aylar 2 saatte bir emdikleri için mecbur yanında beşiğinde uyuması lazım. Ama aralar uzayınca kendi odasına geçirebilirsiniz tabi
poyrazin_annesi28 babyboy23 Henüz çok küçük olduğu için yanımda tutmayi düşünüyorum önce. Yanıma anne yani beşik aldım. Nasipse 1 yaşından sonra ayırmayı düşünüyorum. Allah korusun ilk günler göz önünde bulundurmak lazım diye düşünüyorum
Emomm babyboy23 çok mantıklı değil bence yenidoğan çocuğun hemen odasını ayırmak. Çünkü anne kokusu istiyor. Gece bazen 1 saatte bir uyanıp emziriyordum ben ilk doğduğu zaman. Bazen kusabiliyor. Allah korusun sesine uyanıp bakıyorum hemen. Hiç bişey olmasa bile çok şok emmesi gerekiyor. Kalkıp gidip emzirmek zor olur. Ama sizde aynı odada yanında kalacaksınız mantıklı
Night babyboy23 Yanımızda beşikte yatıyor geceleri, gündüz uykularında odasındaki yatakta yatırıyorum alışsın diye bir süre daha yanımda yatıracağım şuan 5 aylık yanımda olunca daha rahatım huzurluyum
Kalbiimde2can Ben anne yani besikten alip yanimda yatircam ilk cocugumdada öyle yaptim. Yani ayri yatirip kendimde orda yatmicam gerekirse geceleri esimde kalkicak cünkü bu sayede bizleri daha iyi anliyorlar. Esiminde hosuna gidiyordu geceleri göz ucuyla bizi seyretmeye 🙈
TugceBykbs Şimdi doktorlarda psikiyatride çocuk gelişim uzmanlarıda eskiden o söyledikleri odasında yatsın alışsını söylemiyorlar bir çok eğitime katıldım anne ve bebeğin güvenli bağlanması için bence yanında ama beşiğinde uyuması gerekir en azından bebek kendini bilene kadar hem anne hem bebek için böylesi çok daha rahat oluyor odasına aşılma konusuna gelince tamamen sizin kararlılığınıza bağlı koku almış felan onunlar alakası yok bence oğlum 4yaşına girecek ikinci hamileleğim oğlumu hep yanımda beşiğinde yatırdım gece sürekli emiyordu 2 yaşa kadar emzirdim ama 1 yaştan sonra kendi odasına yavaş yavaş alıştırdım kitap okuyup yatırıyordum 4 yaşında hala öyle devam ediyor ama eşim vardiyalı çalıştığı için haftada 2 gün çoğu zaman yanımada yatırıyordum ama aşılmama durumu olmadı bazen yanımızda yatmak istiyor yada gece uyanınca kalkıp geliyor ama çoğu zaman yatağında kesin ve katı kurallara gerek yok bence çocuklar herşeyin farkında zaten ben şuan eşim gececi olduğunda gel yanıma yat diyorum hayır anne yatağında yatmak istiyorum diyor bazen tek kalmıyım gel diye ben ısrar ediyorum düşünün zaten bir kaç yol sonra kendileri siz yalvarsanızda gelip yanınızda yatmayacaklar anın tadını çıkarın 😇