Efsane geri döndü dermişim 🤣 biraz uzun. Sonuna kadar okuyan bordo bereli 😂 ay korktum ay etkilendim diyenler okumasın lütfen. Çünkü bu postta kan ve göz yaşı var 🤪🤪
Doğumdan yaklaşık 1 hafta 10 gün önce yalancı sancılarım başladı. Haftalık kontrole gidiyorum. Nst de hiç bişey çıkmıyor. Doktorumu artık doğsun ne zaman doğacak diye darlıyorum sürekli 🤣 o sa daha var 39. Haftanın ortasında hatta 40 da ancak doğar her şey normal sancın çıkmıyor diyo sürekli. En son 14 Kasım pazartesi rutin kontrolüme gittim. Her şey yolunda 10 güne falan ancak olur doğum dedi. Ama ben bu arada geceleri sabahlara kadar yatamıyorum. Düzensiz yalancı sancılarım var sürekli. Eve geldim o haftayı öyle geçirdim yalancı sancılarla. Tabi öyle arada gelip gittiği için dayanılmayacak gibi değil. Derin nefes alıp bir şekilde atlatıyorum sancıları. 19 Kasım cumartesi gecesi saat 2 gibi sancılarım şiddetlendi. Ama ne şiddet. Kalkıp yürüyecek halim yok. Kıvranıyorum yerimde. Eşim uyuyor. Sürelerini takip ediyorum. Aralıkları uzun. En son saat 4 de iyice şiddeti arttı. Eşim inlememe uyandı 🙉 bir panik haline girdi tabi. Ben kıvranıyorım. Duş aldım falan ama asla geçmiyor. En son öyle bir sancı geldi ki çığlık atıp geliyor diye bağırmışım 🤣 sabah hemen doktoruma koştuk. İlk çatı muayenemi o zaman oldum. 1 cm açılmam olmuş. Sancıların böyle devam etseydi kesin doğururdun dedi. Ama etmedi birden kesildi. Çatımda biraz darmıs. O zaman sezaryen yapalım dedim hemen. Doktorum da gerek yok. Dar ama normal doğuma engel değil şimdi git pazartesi gel dedi. Pazartesi gittim yine sancı yok 🤣 en son 23 Kasım sabahı aşırı şiddetli sancıyla uyandım. Sabah 7-8 gibi başladı öğlene kadar düzenli şekilde artarak devam etti. Öğlen kesilince önemsemedim gitmedik hastaneye. Gün içinde ara ara geliyor. Akşam 9 gibi şiddetlenmeye başladı. 10 da iyice arttı ve düzenli geliyordu artık. 11 gibi hemen hastaneye gittik. Çatı muayenesi yapıldı. Açıklık 2 cm. 1-2 güne doğum olur dedi ebe. Öyle olunca kağıt imzalayıp çıktım. Zaten sancılarda kesilmişti. Eve geldiğim an yeniden başladı 🤣 ama nasıl bir sancı. Ne yatabiliyorum ne bişey yiyip içebiliyorum. Evin içinde annemle eşim beni yürütmeye çalışıyor ama ne mümkün. En son hastaneye yeniden geldik. Saat 1 e geliyordu. Hemen çatala alıp baktılar bebek gelecek. Ebem suyumu patlattı. Önlüğü giyip nst odasına alındım. Ama kıvranıyorum bu arada. Nst yapıldı her şey normal. Ebem gelip sürekli kontrol ediyor. Yürüyorum sancı gelince çömel ıkın diyor. En son çömeldiğim yerde kaldım. Ebe gelip kakan gelmiş gibi hissedersen sakın ıkınma hemen beni çağır dedi. Gitti peşinden o his geldi 🤣 ebeyi çağırdık. Hemen doğumhaneye alındım. Çatala çıkardılar. Açılmam 5 cm olmuştu. Ayakta bekle sana geldikçe ıkın şöyle ıkın böyle yap diye ebe komut veriyor. En son öyle bir sancı geldi ki geliyor diye bağırdım diye 🤣 hemen çatala yatırdılar açılmam 7 cm olmuş. Ebem başımda hadi harikasın bak başını gördüm saçları gözüktü diyor. Ben inanmıyorum. Gaza getirmek için söylüyor falan diyorum. Hasta baskıcı elimi tutmuş saçlarımı oksuyor. Az kaldı dayan canım harika gidiyorsun diye. Bebek hemşiresi tepemde az kaldı canım hadi bak kızına kavuşacaksın süpersin diyor. Yan tarafta da başka bir doğum var. O bağırdıkça ben korkuyorum 🤣 en son doktorum hadi güçlü bir ıkınma 10 cm açıklığın bak bitecek dedi. Ama enerjim bitmişti resmen. Su sayıklıyorum. Karnım açtı zaten gittiğimde. Son kalan enerjimle nefesimi tutup öyle bir ıkınmısım ki o an her şey bıçak gibi kesildi. Tüm acılar ağrılar bitti. Bebeğim doktorun ellerinde. Birden tiz biz çığlık minik kuşum ağlamaya başladı 🥹 hemen yanıma verdiler. Yanağı yanağıma değdi. Ölsem unutmam o hissi. Öyle güzel kokuyordu öyle yumuşacıktı ki yanağı. Ne kadar yumuşak ne kadar güzel kokuyor dedim. Bir yandan da sayıklıyorum çok şükür sağlıklı mı diye. Sonra doktorum bişeyler yaptı. Ebem karnıma bastırdı falan. Tabi ben o an ki yorgunlukla sormayı akıl edemedim. Dikiş var mı diye doktorda bişey söylemedi 🤣 beni kaldırdılar odama yürüdüm gittim. Aynı gün taburcu oldum. Meğerse kesi dikiş hiç bişey yokmuş 🤩 tabi bana yeminler ettirdi annem. 40 çıkana kadar söyleme anlatma neymiş nazar değermiş dkdkkf öyle olunca bu zamana kaldı anlatmak 🤣 ağrılı ve sor bir süreç ama o kadar güzeldi ki sonucu. Kızıma kavuşmak kollarımda tutmak. Şimdi 1 ay 14 günlük oldu bile. O an o sancıları çekerken bazen niye çocuk yapar ki insan diye düşünsem de şimdi anlıyorum. Bir bakısı bir gülüşü ömre bedelmiş 🥹 kesi ve dikiş olmadan doğum yapmakta hayalimdi. Doktorum da en başından beri ihtimal var diyerek beni gaza getirdi ve oldu. İnancınızı kaybetmeyin kızlar 😅🐥