Buraya bu başlığı atmayı o kadar çok istemiştimki şükür şuan bende yazıyorum. Tam 10 gün önce sezeryanla aldım yavrumu kucağıma. Gün olarak 2 ocak istemiştik ama doktorumuz beklememizin bebek için risk doğurabileceğini söyledi bizde 28 aralığa gün aldık.ilçede görev yapıyorum ve doğum yaptığım özel hastaneye 1 buçuk saatlik mesafede olduğumuz için dr öğleden sonra gelebilirsin demişti. Süreç boyunca kan sulandırıcı kullandım doğum yaptığım gün haricinde. O gün saat 11 den sonra yeme içme olmadı. Saat 3 gibi doktordaydık hemen yatışımı verdi. Odaya geçtik damaryolu açıldı kan alındı NST ye bağladı hemşire. 5 dk geçmeden tekrar geldi ve sezeryana gidiyoruz diye üstümü giydirdi. Tabi biz bu hızı beklemediğimiz için hepimiz şok. Neyse giyindim sedyeye geçtim ameliyathaneye geçtik. Giderken anneme elimi sallıyorum eşim yanımda benimle iniyor keyfim yerinde ya da öyle hızlı olduğu için şoka girdim ve durumun farkında değilim bilmiyorum. Eşime de el sallayıp içeri geçtim bi an gözlerim doldu ama daha önce hiç ameliyat olmadığım için süreci merakta ediyorum. Neyse bi 5 dk beklettiler. Sonra doktorumun yardımcısı geldi ve kan sonuçlarımın çıkmadığı için riske atmak istrmem seni bi saat sonra alcam diye açıklama yaptı. Kapı açıldı ben çıkıyorum eşim şaşkın bana bakıyor. Dedim korkma durum buymuş bekleyecez. Neyse tekrar odaya çıktım annemde şaşkın tabi. Bildiğin öncesinde fragman yaşadım. Saat 5 gibi tekrardan indirdiler bu kez annemde indi. Onlara hissettirmedim ama ameliyathanenin bekleme alanına girince gözlerim doldu sanırım bu kez farkına vardım.direk ameliyathaneye aldılar tansiyon vs bakıldı. En korkulu rüyam sondaydı hemşireye sordum anesteziden sonra takılacak korkma dedi. Anestezi dr geldi belimden iğne yaptılar hiç bişi hissetmedim hemşireye soruyom bitti mi diye bitti diyo. Neyse uzandım uyuşukluğu kontrol ediyolar sondayı takıyolar hissediyon ama acı macı yok. Sadece bacaklarını kaldırıp indirmiş gibi hissediyolar o kadar. Benim önümü kapattılar Sonra dr geldi selam verdi ve başladılar. Dr koca kafalı oğlunu çıkaramıyorum dedi bende güldüm bi an öyle sonra 3 kez göğüs altından baskı uyguladılar aşırı canım yandı nefesim kesildi sandım ama sıkıyom dişimi. Başımdaki hemşire doğum saati 17:19 dedi ve bi ohh çektim. Dr ufacık bi yandan gösterdi koca kafalı oğlun diye sonra götürdüler. Arka fonda Bergen benim için üzülme çalıyor dr hemşire güle oynaya dikiyolar vs hemşire daha sonra temizliyorum dedi. O sırada oğlumu temizleyip giydirip getirmişler göğsüme koydular ama ben nasıl mutluyum gözlerim doluyo. Sonra beni başka sedyeye aktarıp odaya doğru yol aldık. Kapı açıldı annem orda ben yine gülüyom annemin gözleri dolmuş eşimi sordum bebekle gitti dedi. Odaya geçtim bebeğim artık yanımdaydı. Yaaa muhteşem bi duygu. Sonra bi hemşire geldi ve serum taktı biraz karnın ağrıyacak dedi. Geldiğimde göbeğime bi baktım hiç bişi yok dümdüz duruyor. Zaten gebelik boyunca 7 kg almıştım o da gitmişti resmen. Sonrasında gittikçe karnım şişmeye ve sancı yapmaya başladı. O kadar iyiydimki serumdan sonra kıvranmaya başladım. Hemşirelek sürekli gelip kanamayı kontrol ettiler. Tam 4 lt serum vardı hepsini verseler ölürdüm heralde acıdan. Neyseki 1 buçuk verdiler. Gece saat 10 gibi hemşireler geldi ayaklarımın uyuşukluğu geçmişti bayağı. Sondayı çıkardılar hiç hissetmedim. Ayağa kaldırdılar temizleyip üstümü giydirdiler. Yatağı temizleyip yatırdılar. Ama bende bi gaz sancısı varki anlatmaya kelimeler yetmez. Ameliyat yerimde zerre acı yok ama karnım davul gibi gerildi. Bana yürümen gerekiyor diyorlar ama adım atamıyorum ben. Eşimden Allah razı olsun koluma giriyo resmen beni kaldırarak yürütmeye çalışıyo tuvalete zor gidiyom sürüye sürüye ayaklarımı. Hemşire sondadan sonra idrar geldiğini fark edemeye bilirsin onyüzden sık sık tuvalete gitki sancı yapmasın dedi.ama mümkün değil ağrıdan. Ertesi güne kadar kapıya kadar anca yürüyodum. Sonra bebeğimi kontrole geldiler ve yenidoğan sarılığı çıktığı için yoğunbakıma aldılar. E süt yok bebek aç yazık mama veriyolar beslenme de zayıf. Kavuşamadan ayrıldık. Çok üzüldüm tabi. Akşamüstü dr geldi kontrol için. Ben karnım çok ağrıyo gaz çıkaramıyorum deyince kadın sen naz yapıyon diye geldi girdi koluma. Bu arada doktorum 32 yıllık bi uzmandı. Yürümezsen atamazsın diye diğer koluma da hemşireyi tutturdu ve koridorda bana resmen koştur koştur 5 tur attırdı. Nasıl ağrıyo nasıl canım yanıyo ama bana sus karşıya bak bakim diyo yürüyeceksin sonra da merdiven çıkacaksın diyo. Odaya kendimi zor attım allahım ölüyom sandım. Gece boyu uyumadım zaten her iki saatte bir kalkıp sütümü sağmaya çalıştıö bebeğime göndermek için damla bile olsa gönderdim ertesi sabah annemle üstümü değiştirdim hazırlandım yürümek için kendimi zorladım tüm ağrılara rağmen. Çünkü saat3te oğlumu görmeye gidecektim. Saat 3 oldu yürüyemeyen ben heyecanla nasıl tutuna tutuna merdivenleri iniyorum. Saat geldi içeriye aldılar yavrum yatıyo orda ben nasıl ağlıyom ama.. dışarı çıktım eşim korktu bişi mi oldu diye yok dedim durumu iyi ben duygulandım onu orda bırakınca. Odaya geldim annem benim ağladığımı farketti onun da gözleri doldu hemen. Oğlum 2 gece kaldı yoğunbakımda.Cumartesi sabah kalktım hazırlandım makyaj yaptım e bebeğim annesini güzel görsün dimi. Yoğunbakımdan aldık kokladımm üstünü değiştirdim herşeyini kendim yaptım. Fotoğraflar çekildi. Sonra evimize geldik. Şuan yanımda yatıyor miss kokulumm. Annesi kurban olsun onu bize verene. Rabbim isteyen herkese nasip etsin. Bu hikayede benden olsun.