Merhaba hanımlar..
Öncelikle Rabbim herkesin gönlüne göre versin..
En başından beri normal doğum istiyordum, sezaryenden korkuyordum ama korkma sebebim iyileşme sürecinde kimsenin yanımda olmayacağıydı.. normal doğumla yavrumu kucağıma aldım,hikayesi ne olursa olsun iyi ki normal doğum yapmışım çünkü tahmin ettiğim gibi eşimle benden başka kimsemiz yoktu.. Şimdi hikayeye başlayabilirim..Hassas olabilir sizin için ona göre devam edin lütfen
28 Aralık gecesi 40+4 de evde mum eşliğinde pilates yaptım, duşa girdim ada çayı içip kendimi rahatlattım. Gecesi kalçamdan ayaklarıma giren bi ağrıyla bi şekilde uyuyakaldım. 29 Aralık sabah 40+5 de her zamanki gibi sancılarım vardı ama yalancı sancı olduğunu düşündüm, 6 ya kadar sancılarım arada yokluyordu ama gerçek sancı olduğunu düşünmedim. (Bu arada 30 Aralık sabah hastane de yatışım olacaktı suni sancıyla doğum başlayacaktı). Akşam 8 den sonra sancılarım sıklaşmaya başladı ve kasılma sayılmayı açtım düzenli sancılarım oluyordu hemen tarif edeyim, Regl olucakmısım gibi bi his
1 dakika süren nefes aldırmayan ama bitince rahatlatan bi sancı doktoruma yazdım aradı dayanabildiğin kadar dayan zaten sabah yatısın var dedi dayanamazsan hastaneye geç dedi. Gece 1 e kadar sancılara dayandım ama artık dayanabileceğim türde değildi hastaneye geçtik. Alttan muayene ettiklerin de açılmam olmadığını söylediler ve nst ye bağladılar.. nst de sancılarım 120-150 arası gidip geliyordu.. yatışım yapıldı, ve o sancılı süreç başladı.
Gece 2 den sabah 8 kadar açılmam olmadı, doktorum gelip baktığında 2 cm açılma var dedi.. ve suyum muayene esnasında patladı, oğlusum kaka yapmıştı ama yememişti, nst kalp atışına göre durumu kontrol altına aldılar bi sıkıntı olsa sezaryene dönecekti.. ama bi sıkıntı yaşanmadı, bu süreçte sonuna kadar kendi sancımı cektim, sancılar nst de yatarken çekilmiyor ama ayakta kolay atlatıyordum.. odam da sadece ablam ve eşim vardı arada kontrol için gelen ebeler.. öğlen 2 gibi açılmam 6 ya çıktı ama aksam 5:30 a kadar açılmam ilerlemedi ve suni sancı taktılar.. Aman Allahımmm kendi sancımı çeken ben suni sancı 40-50 iken doğurmucam diye bağırıyordum en son .. suni sancı nefes aldırmıyordu 🤷🏻♀️ Saatlerdir sancı cekiyordum oğlum susuz kalmıştı ve kendini top ediyordu suni sancı geldikçe cıldırdım artık ve epidural istedim.. suni sancı 1 dakika sürüyorsa epidural düğmesine bastığımda 30 saniye falan sürüyordu ve rahatlıyordum.. ama keske taktırmasaydım 6 da taktırdım 40’dakika sonra doktorum geldiğinde tam açılma dedi.. biz şok olduk tabi, oda da ıkındım çok güzel ıkınıyorsun dedi doktorum en son saçı görünüyor diyince hadi doğumhaneye gidiyoruz dedi mutlu bi şekilde gittim takiiii çatalı ve soğuk doğumhaneue girince beni bi
Korku sardı sormayın gitsin 😏🥹 Doktorum dakikalar önce epiduralı kapat demişti ebeye ama ebe kapatmamış🥹 oraya gidince ıkınma hissi gitti.. doğum sırasında olan şeyleri söylemeyeceğim ama cidden çok zorlandım odada ki gibi olmadı, ıkındım ama uzun süre ıkınmayı beceremedim cünkü asırı derece yorulmuştum.. (eşimde benimle doğuma girdi destekçi oldu ona minnettarım imkanınız varsa eşinizi de doğuma girsin).oğlusum 30 Aralık 19:02 de koynumdaydı ama ne nefes alıyor ne hareket ediyordu, ben korkuyla sorular sordum panikledim hava vs takıldı bana ama oğlumda hala tepki yoktu hemen müdahale ettiler doğumhaneden çıkardılar oğlumu.. eşiğin düşmesini bekledik dikişim az dikişim atıldı üzerim değiştirildi ve odama götürürdüm tabi
Herkes gelmiş kalabalık ben kendimi suçluyorum tabiki kimseyi görmek istemedim pikeyi yüzüme çektim odama geçtiğimde ağlıyorum falan sütüm
Gelmiyor sağıyoruz makineyle.. eşim o arada oğlumu görmüş fotoğraf çekmis bana getirip gösterdi o an Annemmm dedim ve sütüm fışkırdı resmen Rabbimin mucizesi.. doğumda kordon dolandığı ve uzun süre nefessiz kaldığı için oğlumu yoğun bakıma aldılar. 3 gün soğutma verdiler dün MR vs çekildi çok
Şükür bugün güzel haberler aldık sonuçları temiz
Çıktı kendi nefes alabiliyor haftasonuna inşallahhh koynumda olucak, ne ağlamasını duydum ne doğumdan sonra kucağıma aldım.
Psikolojim berbattı ama bugün onun ellerini
Tuttum ve ilaç gibi geldi..
İyi ki doğdun canım oğlum Rabbim seni ve bütün bebişleri korusun.. Rabbim şifa bekleyen tüm bebişlere şifa versin onları korusun 🤲🏻🤍 O evine, koynuma gelsin her şey geçecek inanıyorum.. Bunu kim okuyorsa Duanıza talibim yavruma kavuşmak istiyorum içime su serpilsin istiyorum.. ıkınamayı uzun süre devam ettiremediğim için kendimi suçladım Rabbim affetsin inşallah doğduğunda tüm acın sancın geçiyor rahatlıyorsun ama kucağımda ağlamadığında tepki vermediğinde tüm dünyam başıma yıkıldı.. Rabbim evlatlarımızı korusun
Sormak istedikleriniz varsa lütfen sorun cevaplarım seve seve.. bu arada bu süreçte burda tanıdığım yazıştığım doğum yapan yapmış olan yapacak olan arkadaşlarıma yanımda oldukları için teşekkürler 🤍
@agylik @Nazendehanim @sayre @girl_boy_annesi