DilsenDede Arkadaşlar bugün detaylı ultrasona girdim ve eşiğin düşük sesi . Rahime yakınmış sanırım. Bunu yaşayan fikri olan var mı ???? 😔😔😏😏
Alinmavi DilsenDede bebegin eși denen plasentadan mi bahsediyor acaba anlamadim ben de ama plasenta zaten rahmin icinde olur. Tahminim plasentanin yani bebegin eşinin rahim agzina yakin olmasini kastetmis oldugu. Normal dogumu zorlastiran bir durum oldugunu biliyirum onun, baska da bebegin beslenmesinde falan bir sorun olmuyo diye biliyorum. Benimki de onde de o zaman okumustum rahim agzina yakin olmasini cok da bilgi sahibi degilim acikcasi. Doktorun ne demek istedigini anlayabilseydik keske
HlyaHabibezkaya DilsenDede bana da detaylıda aynı şey söylendi fakat değişebilir demişti. Son doktor randevumda yeri değişmişti yani bence sıkıntı yapmayın
gbza DilsenDede bebeğin eşi aşağıda benimde detaylı ultrasonda aşağıda dedi doktor kendi doktorum bi sıkıntı yok zamanla yukarı çıkar dedi ama 32 hafta oldum çıkmadı sadece normal doğum yapılamıyor doğumda önce bebeğin gelmesi gerekliymiş onun dışında bana sadece Ağrı yapıyor kasıklarıma umarım seninki çıkar
Kurtum DilsenDede onun adı eş. Eşi düşük yazman lazımdı. Eşiğin düşük deyince ağrı eşiği geliyo akla.
Alinmavi DilsenDede hayir benimki rahim agzinda degil on tarafimda karnimin ust yuzeyiyle bebek arasinda yani. Bebek hareketleri daha az hissediliyor benimkinde. Rahim agzinda olmasina plasenta previa deniyo genelde rahim agzini kapattigi icin sezeryanla sonuclaniyo bazilarinin hamilelik suresince yukari cikiyormus.
Saadetakgl Bende de aynı durum var. Kendini yormayacak, iş yapmayacak, yatacaksın dedi doktorum. Zamanla yukarı çıkma durumu oluyormuş. Bu gibi durumda yukarı çıkmaz ise anne normal doğum yapamazmış.
dersimsabir795 Saadetakgl Basaktrk doğru diyorsun canm ben geçen ay rahim filmi çektirdim rahim ağzım kapalıydı açılmış filmi çektirdiğim gibi canm rahim ağzı kapalılığı ne ben anlamamdm
Saadetakgl DilsenDede Sanırım çalışmayı da pek önermiyor doktorlar. Yani benim doktor özellikle sormuştu bana. Zaten çalışmıyorum. Yanlız işin ağır değilse, masa başı falansa sorun teşkil etmez sanırım.
caglacaglar DilsenDede 28. haftaya kadar yikari cikar dedi bana da doktorum canim. eger ki cok asagidaysa bi sorun olmuyo genellikle sezeryan oluyorsun ama yukari cikiyormus genelde
gizemmm Servikal uzunluk mu acaba sizin dediğiniz bi de o ölçülüyor detaylı ultrasonda vajinal ultrasonda bana bakmışlardı
gizemmm DilsenDede çünkü vajinal ultrasonlar bakıldığında erken doğum riski önceden belirleniyormuş servkal uzunluk servikal yetmezlik