Kasaplisevgi Ilk doğumun erken oldu 34.haftada simsi 29 haftalık hamileyim olurda vurulursam nasik olacak merak ediyorum normal.igne mi popodan yoksa sakıncalı hastanede falan mı yatmak gerekiyor
ozgeya Kasaplisevgi ben 24 haftalıkken vuruldum,sakıncalı bir yanı yok tam tersine erken doğum olursa bebeğin ciğerleri için faydalı. Normal iğne gibi kalçadan vuruluyor,hastanede yatmıyorsunuz. Ben iki doz sabah iki doz 12 saat sonra akşam vurulmuştum.
Deletedmom434 Kasaplisevgi popodan vuruluyor genelde 2 doz vuruluyor 12 saat aralıklarla zararı yok sadece bebeğin hareketlerini bir iki gün azaltabiliyor
HalisEbruoban Kasaplisevgi canım ben 32 haftalık oldum popodan vuruldu hastanede yatmadım sonrasında adalat hap kullandım kozom 39 haftalık saglıklı dogdu
Deletedmom434 ozgeya ciğer geliştirici olduğuna eminmisiniz ? Ciğer geliştiriciler genelde her bir dozu 12 saat ara ile yapılıyor Ve hastanede yatarak vuruldum
Limpid ozgeya şu an kac haftalık oldunuz bana da dr baslıycz dedı 26. Haftada herhangı bır rıskım yok ama bıldıgı bısey vardır dedım.. ıkız bebeklerım
ozgeya Deletedmom434 evet eminim tabi ki,erken doğum riskimden dolayı vuruldum. Celestone adlı iğne benim vurulduğun şekilde vuruluyor.
Deletedmom434 ozgeya bende vuruldum erken doğum riskinden dolayı hemşireyim ayrıca eğerki çok büyük risk varsa ancak 6 saatte bir vuruluyor dediğim gibi benim yatışım verildi serum takviyesi+magnezyum+ciğer geliştiricisi şeklinde tedavim uygulandı ama 12 saatte bir vuruldu iğneler
ozgeya Deletedmom434 iğneden iğneye değişiyor olabilir ama benim dediğim Celestone dediğim şekilde vuruluyor.toplam 4 doz iğne,ikisini birden vuruyorlar 12 saat sonra da diğer iki dozu vuruyorlar. Doktorum sonuna kadar güvenebildiğim biri uygulamasında bir sorun olduğunu aska düşünmüyorum ki benim de ailem sağlıkçı dolu,ablamın biri hemşire diğeri doktor eşi de öyle,danıştığımda bu iğnenin böyle vurulduğunu söylemişlerdi zaten,bir sıkıntı yok 😊😊
Filizsmh Deletedmom434 benimde ptesi günü 2 doz sabah 2 doz 12 saat sonra kalçadan normal iğne gibi vuruldu eve gönderildim. Yatış vs hiçbirşey istenmedi. 29haftalığız sancılar erken başladı diye vurdular.
Slnmlh HalisEbruoban bende 33+3 de lekelenme ile hastaneye gittim. 1cm açıklık ve bebekte sancı çıktı. bende bir eşy yoktu iki gün yattık ciğer geliştirici yapıldı. Adalat progeston iğne tadebisi verdi doktor. Çıktım hastaneden ilaçlara devam tabi. Bide yatış verdi. Bebek aşağıya inmiş çünkü baya. İnşallah benim bebeğimde durur o haftalara kadar
HalisEbruoban Slnmlh insallah canım hıc korkma allahın ıznıyle bısey olmaz zaten 36 dan sonra erken dogum bıle sayılmıyo cok fazla hareket etme ayaklarını uzat sonrada nıye gelmıyo dersın benım gıbı😀
Filizsmh Nurbanu34 SGK karşılıyor sanırım ben birkaç ilaç daha aldım magnezyum Demir vs 30tl civarı verdim.
Deletedmom434 Nurbanu34 sgk ciğer geliştiriciyi karşılamıyor fiyatını hatırlamıyorum ama pek pahalı birşey değildi
bsraanne Nurbanu34 ben de yeni yaptırdım iğneleri 2 dozu 14 TL ydi pahalı değil yani. Sabah 2 doz 12 saat sonra 2 doz daha yapıldı