Zynpnr Merhaba bugun 12 haftalık kontrolümde doktorum rahim ağzı kısalığından bahsetti doktorum progestan başlayalım haftaya yeniden ölçüm yapalım sınıra yakınsın dedi bu konuda bilgisi olanlar başından geçenler biraz bilgi verebilir misiniz
Ahsenveannesi Zynpnr bende 20 haftayi doldurdum gecen hafta tespit edildi progestan igne kullaniyorum sadece tuvalete falan kalkiyorum Allah bebeklerimizi bize bagislasin. Kisalma devam ederse rahim agzina dikis atiliyor ama sonrasinda istirahat etmek lazim uzun bir sure calisan kisiler icin zor bir durum. Sizinkide tez vakitte toparlar insallah
Semaaa Zynpnr bende de vardı bende progestan kullandım sabah akşam rapor alıp dinlendim 1 hafta normale döndü. Progestanın çok faydası var
Zynpnr Ahsenveannesi normalde olması gereken uzunluk ne peki ben tam şaşkınlıkla hiç bişey soramadım ne söylediyse onu bile hatırlamıyorum 😢 amin inşallah sağlıkla gelsin miniklerimiz
Semaaa Zynpnr 25 ve altı riskli bulunuyor genelde benim 28 çıkmıştı progestan başladı Kasık ve belim ağrım vardı
Ahsenveannesi Zynpnr baska bir doktor bana 3.5 olmasini istiyorum dedi 20 hafta icin benim 3.2 dedi devam ederse serklaj dedi
Ahsenveannesi Semaaa ay insallah benimde duzelir bir hafta olacak yarin cuma da kontrolim var ek olarak benim bebis rahim agzina baski yapiyor asagi inmis
Mela SerSel 37 mm çok çok iyi ki kısa değil hatta 32 falan bile iyi kimisi benim 5 diyor sasiyorum vallahi. .... 2.5 ve altı tehlikeli yinede erken dönemde 3un altına düşmesi ilaç gerektirir ama 35 37 38 çok çok iyi zaten kimi zaMan 33 çıkar dinlenirsiniz 40 olur degiskendir
Muhammedamine SerSel 37 mm çok güzel bir ölçü doktorunuz nasıl yatak istirahati verdi şok oldum şu anda 🙄
Semaaa SerSel benim 17. Haftada 28 çıktı istirat ve psogestan verdi 1 hafta sonra 31.7 çıktı ağrım kasılmam azaldı çok şükür
Zynpnr 12 haftalığım başladım ilaca bugun sınırdasın dediğine göre 2,5a yakın herhalde haftaya yeniden ölçecek dua edin benim içinde lütfen haftaya hayırlı haberler alayım inşallah İlaç verdi ama bana istirahat et vs bişey demedi doktorum korkutmamak için mi acaba 😢
SerSel Muhammedamine 9 hflıkkken 28mm,12 haftalıkken 46mm,şimdi de 37mm çıktı..Sınırda olduğumu söyledi..Tüp bebek olduğu için sürekli progestan kullandım şimdi de devam iğne ve vajinal alıyorum..Çalıştığım içinde heyet verdi istirahat dedi bende bilmiyorum 🤷♀️ Ama karnımda toplanıyor bebeğim sertleşme oluyor yani kasılma belki önlem için olabilir🙏Tek isteğim hayırlı sağlıklı zamanında doğumlarımız olsun inşallah 🙏
Muhammedamine SerSel sınır 25 mm onu belirteyim . Belki hunileşme olabilir çünkü 37 mm le kimse yatak istirahati vermiyor . Şu anda kaç haftalık hamilesin canım
Arzuort SerSel geçmiş olsun canım benim de sıklıkla kasik bolgem sertlesiyor belirli bi sure doktorunuz bununla ilgili size ne dedi
SerSel Muhammedamine Şimdi 17 hf 2 günlük olduk canım evet sınır 25mm ama 40-50 mm civarı olması normalmiş..Sınıra düşmeden önlem mi almak istiyor acaba Buarada hunileşme,Açıklık fln yok dedi🙏
Semaaa SerSel tüp bebek olduğu için önlem amaçlı vermiştir bence değeriniz gayet normal, dr unuz dediyse yine de dikkat edin bence
Muhammedamine SerSel ne diymm canım hiç sevmem böyle doktorları bütn bi gebelik süresini zehir ediyorlar . Sen yinede o ne derse onu yap İnşallah sap salim alırsın kucağına evladına haftan baya küçükmüş belki bununla alakalı olabilir . Bebek nasıl sertleşiyor canım senin bu haftada onu hissetmen pek normal değil heralde rahimde kadılman oluyor
SerSel Muhammedamine İlk gebeliğim aslında pek anlamıyorum ama karnımın bir tarafında toplanma ve sertlik oluyor
Muhammedamine SerSel onun adı kasılma canım bebeğin biyere toplanması 27. Haftalardan sonra oluyor . Hakkında hayırlısı olsun Rabbim yardımcın olsun sağ salim gelir İnşallah 🤗