-Muallime- Kızlar 30 haftalık hamileyim.Bebeğim 1400 gr civarlarında doktorum bebeğin zayıf bir bebek ayrıca karın gelişimi 1 hafta geride dedi.Inanin bunca zamandır duyduğum ilk olumsuz şey olunca ve üstelik doğuma yaklaşık 2 ay kalmışken moralim öyle bozuldu ki.Sizce nasıl olur düzelir mi gerçekten zayıf bir bebek mi olur ?😪
Nisa04 -Muallime- yemenize ekstra dikkat edin bu hafta.bazen olabiliyor genetik yapıda çok önemli olumsuz dusunmeden yumurta,muz,pekmez,kadar,ceviz ,süt tarzı şeyler tükettin inşallah bı iki haftaya toparlar.kendinizi yipratmayin🤗🤗
Babytwo2 -Muallime- bnm oğlum 30 da 28 e uyumlu 1300 gr 37 cm doğmuştu nasıl üzülmüştüm doktor hiç bize geride falan dememişti , ama inanın endişelenecek birşey yok sağlığı iyi olsun da , ha ne oluyor biraz yaşıtlarına göre minyon oluyorlar illa ki .
Kubrabsyg45 -Muallime- ay canım hiç takılma dün bu yüzden bende takıldım ama cihaz her zaman doğru ölçmez. Bende 30+3 üm 1300 civarında çıktı ve doktor bebeğin iri dedi şaka gibi.. kimin ne dediği belirsiz..iri falan değil o haftada olan bebekler daha çok ama doktor iri diyor. Seninki de zayıf demiş bak.
Buse-ozdmr -Muallime- hiç sıkma canını bunlar olabılecek seyler herkesım basına gelıyor yedıklerıne bıraz daha dıkkat edersen haftasını yakalar hem boşver zayıf olsun en onemlısı sağlıklı olması🥰
Busrasakarya Bence kilo konusunda zayıf değil,ben 29 haftada 1300 denildi yani aralarında cok bir kilo farkı yok.banada kol ve bacakları 1 hafta geriden geliyor takip edicez bu farkın artmaması lazım dedi.1 haftadır ne çektigimi bir Allah bilir. Sanırım bazen doktorlar cok korkutuyor. Benim durumu araştırdıgımda genetik diyor sizler minyonsanız bebekte o yüzden kısa olabilir deniliyor. Bence kiloda aynı sekilde anne baba kilolu dogmadıysa bebekte aynı oluyor
-Muallime- ZeynepNilDuran 3babyannesy zuhaall Buse-ozdmr Kubrabsyg45 Babytwo2 Nisa04 Busrasakarya Kızlar hepinize teşekkür ederim gerçekten bunları okumaya ihtiyacım vardı.Belki de dediğiniz gibi olması gereken kilodadir ya da belki cihaz yanlış ölçtu.Şu da var detaylı ultrason için gittiğimde radyoloji uzmanı farklı kendi doktorum farklı ölçmustu kilosunu.Aslinda önemli olan onun sağlıklı olması ama hani ne yedirirse yedirsin çocuğu kilo almayan ve çevrenin çocuğun çok zayıf çok zayıf baskısına maruz kalan annelerin canının sıkılması gibi bir şey oldu benimkisi.Ilk çocuğum ve bu düşüncelerle kafası yorulan anneleri çok daha iyi anladım daha şimdiden.Bakalım belki de bu 2 ayda toparlar kilo alır bebeğim 🥰
Babytwo2 Ha bir de şu var ki asıl kilo alacağı haftalara yeni girdi , ya şimdi yine hamileyim bacakları karnı yine 1 hafta geride ama doktor üstünde bile durmuyor ben geride hocam diyince o önemli bişey değil sağlıklı olması önemli diyip geçiyor . Daha kilo alacağı haftalara girmedi belki ilerleyen haftalarda gelişir diye Ümit ediyorum 🥰
zuhaall -Muallime- senin haftalarında normal bende hafta hafta bakıyorum kilosu ne kadar olmadı diye mesela 30. hafta 1400 Gr olmuştur filan yazıyor korkma bence ultrason ölçüleri birebir tam ölçmüyor bazen eksik bazen fazla ölçebiliyor
ZeynepNilDuran -Muallime- benim ki 30+4 de 1700 gr idi ama 300 gram aşağısı ve üstü normal demişti. Bence normal gibi bebeğiniz zaten bir hafta ileri ya da geri önemli olmayabiliyor. Biraz beslenmenize dikkat edin bebek de toparlar.
zuhaall -Muallime- kız bende 30 haftalıkken Dr bana 2 kilo dedi ben normal doğum istiyorum doğana kadar rahat 4 kilo olur nasıl çıkarcam diye düşünüyorum 😂 hatta Dr dedim ki ne yapayım da bebeğim çok kilo almasın bu kadar fazlası iyi değil dedim 😂😂 tabi sağlıklı gelsin o ayrı ama sezaryandan çok korkuyorum ondan normal doğum istiyorum
Yagmurrr98 -Muallime- Zayıf değil bence ortalama kilosu sıkma canını benim bebeğim bir hafta gerideydi süt kaşar peyniri ve muzu cok tükettim şimdi iki hafta ileride yediğimiz içtiğimiz şeylere dikkat edersek alıyorlar almasada üzülme doğumdan sonra sütun eminm yaricak 😇
-Muallime- Yagmurrr98 İnşallah çok teşekkür ederim kaşar ve muza yüklendim muz kalmayacak memlekette 😅😅😅
zuhaall -Muallime- sen gül ki bebeğinde gülsün 😍 bol bol ye benim yerimede ye hatta ben şekerden dolayı yiyemiyom çünkü 😄
Seydo54 -Muallime- benimde oyle canim, saglikli dogsun elbet toplar 2 ayda kendini diyorum üzülme bebegini üzme,, benimki gec dollenme olmus belki sizinde oyledir
-Muallime- Seydo54 Belki de umarım ikimizin bebeği de bir sonraki gitmemize çok daha iyi gelişmiş olur 🥰🤲
Nazendehanim -Muallime- hiç de zayıf değil 30+3 tr 1500 gram civarındaydı 35. Haftada 2500 oldu . Bebekler son iki ayın birinde hızlı kilo alıyorlar 40+5 TE 3260 gr doğdu . Kilolu bir bebek değil ama normal bir bebek , benim de karın çevresi küçüktü doktorum minyon bebek ondan dedi. Zayif da doğsa doğunca kilo alıp besleniyorlar . Gayet normal üzülme ❤️