İlk oğlumu 29+3 de aniden 6 cm açıklık ile dogurdum enfeksiyon ve servikal yetmezlik sebep olmus oysa daha 27.hafta kontrolünde her sey yolundaydı hiç unutmuyorum 11 mart 2020 akşam 23.00 da gittim hastaneye 12 mart 2020 05.20 de doğdu oğlum .
Kuvoze alınmıştı ne olacagı belirsizdi ve bize her cuma göreceksiniz demişlerdi .
13 mart 2020 de yasaklar başladı pandemi sebebiyle ve haftada bir gün 5 dk olan görüş hakkımızda alındı elimizden ,
Allah sabrını gücünü verdi 54 gün sonra kavuştuk oğlumla suan 33 aylık cok güzel,sağlıklı bir evlat yasıtlarını da yakaladı🙏🏻
Şimdi ikinci oğluma hamileyim her kontrol de
daha önce bir düşük bir erken doğum öyküm oldugunu anlattım serklaj gerekli mi diye sordum devlete de özele de gittim ama rahim ağzı normal dediler .
28+4 de yogun regl ağrısı ile hastaneye gittim ve 2 cm açıklık rahim ağzı 16 mm hemen müdahale yatış verildi tedavi uygulandı ve 10 gün kaldım hastanede .
Evde dinleneceksin iş ,yürüyüş vs asla yok dediler .
Şuan 31+6 günlük olduk şükür .
Ama o kadar yoruldum ki bedenen ,ruhen,maddi,manevi ..
Kayınvalidem ile görümcem geldiler ev işi yemek onlarda 33 aylık oğlum var anlatmaya çalışsamda tuvalete benim götürmemi istiyor onu tasımamı istiyor yada oyunlar oynamamı.
Çünkü çok ilgiliydim onunla haklı istemekte.
Yeterince ilgilenemesemde bu ilgilenme ile bile rahim ağzım yeterince uzamamıs doktor bana ne yapıyorsun evde diyor🥹
Kendimi yetersiz hissettiğim anlar olmustu ama su dönem çok başka ..
Ayrıca sürekli uzanmaktan yiyip yatmakdan kg alıyorum oysa aşırı hareketli bir insandım ..
He bu en son takılacak sey biliyorum ama psikolojik olarak çökmüş durumda oldugum için buna bile takıyorum..
Ağrılar,uykusuz geceler,mide yanmaları da cabası en cok da ufacık bir ağrıda acaba dogacak mı endişesi yoruyor..
Benzer seyleri yasayan anneler,anne adayları neler yapıyorsunuz?Nasıl motive oluyorsunuz?