Aytulengin 10.10.18 💕 Miniğim 2750 gr ve 47 cm olarak 38+3 te sezaryenla dünyaya geldi 😊 En başından beri rahat bir hamilelik geçirdim mide bulantım çok az oldu, normal olan kasık kalça eklem leğen kemiği ağrılarım da katlanılamaz boyutta olmadı hiçbir zaman. 36 haftanın sonuna kadar işe gitmeye devam ettim. Güzel kızım beni hiç üzmedi. Hamilelik döneminde tiroidim yükselmişti onu da düzenli ilaç kullanımı ile dengeledim. Her şey yolunda gidiyordu normal doğum mu sezaryen mi artık karar zamanı gelmişti ama hiç karar veremiyordum. Doğru oşan normal dogum gibi geliyordu ama bi türlü o şekil doğumu kafama oturamıyordum, sabki karnımın kesilerek bebeğin alınması daha normal gıbı geliyordu😊 Hem illa bi yerime kesi yapılacaksa karnımın kesilmesi daha mantıklı gibiydi böyle bi sürü düşüncem vardı,kiminle konuşsam da normal dpgum yapan şiddetle normali sezaryenla yapan sezaryeni öneriyordu, yani ikisinden de sonunda ben de memnun kalacaktım ama sonunda kararı Naz kuşum verdi 😊 Bebeğimin suyu azalmıştı son zamanlarda ve 3 günde bir doktora gidip ölçtürüyordum her gün azalıyordu, fakat ben de hiçbir doğum belirtisi yoktu sancı kasılma hiçbir şey. Su az olunca bebeğin doğum kanalında ilerlemesi zor olurmuş,Bu yüzden suni sancı da uygulanamazdı. Eğer karar vermiyorsanız ya da illa normal doğum diye düşünüyorsanız derim ki akışına bırakın. Önemli olan anne ve bebeğin sağlıkla atlatmış olması. Heyecanla sabah olmasını bekledim duşumu aldım annem, kv ve eşim evden çıktık mis gibi güneşli bir sabahtı. 10.10.18 saat 10da planlandı doğum 😊 Hastaneye geldik spinal +epidural yapılacaktı. Sedyeye oturdum. Belimden spinal verdiler kesinlikle kımıldama dediler bir erkek hemşire omuzlarından tuttu. doğrusu iğne yapılırken acıma ve yanma hissi duydum ama en çok 3 dk sürmüştür. Bu arada Epiduralin spinalden farkı şuymuş , ameliyat sonrası spinal anestezi etkisi geçtikten sonra belimde takılı olan kateter denilen alet yardımıyla belimden aşağıya ağrı kesici gönderebildim , kateterin bir düğmesi var ağrım olunca düğmeye bastım ağrı kesici gönderdi belime. Bu uyuşturma şekline kombine diyorlardı hastanede. Ameliyathane soğuktu evet ama çok kalabalıktı herkes çok neşeli enerjikti. Müzik hep açıktı, eşim de doğuma girdi kordon bağını o kesti😊 her şey iyi gitmesine ve hiçbir acı duymamama rağmen ben ameliyat boyu ağladım çünkü korkuyordum. Karnıma da sadece dokunduklarını hissettim , karnımdan bi şey cıkarılıyormuş gibi değildi. Sadece sona doğru bebeğin kesilmiş bölüme ilerlemesi için karnımı bastırdılar bunu hissettim Anestezi çok değişik bisey mesela ayağımı kımıldatmak için beynime komut veriyordum ama kımıldamıyor biri dokunsa farkında bile olmuyordum. Ameliyat anestezi dikiş falan toplam 2 saat sürdü. Strip yöntemiyle yapıştırıldı kesilen yer bu yüzden dikiş yok aslında kaç dikişin var derseniz dikiş yok:) derim üst üste katlanmış gibi değil çok ince kırmızı bir çizgi var . Eczaneden dermatix-si krem aldım yara izlerini toparladığını söyledi doktorum. Ameliyat sonrası bebeği kendi kendinize kucağınıza alamama kısmı en kötü his ama eşler bunun için var . Refakatçi olarak eşim kaldı cok güzel zaman geçirdik 3 gün kaldık. Bebeği kendi kendime 3.gün alabildim. Aynı gün yürüdüm. Sonda aynı gün cıkarıldı tuvalete 1 gün annemle ertesi gün kendim gidebildim. Her gün 10 dk mahallede yürüyorum. 10 günde tamamen eskisi gibi hareket edebiliyorsunuz Sezaryende sütümün 1 gün sonra geleceğini düşünüyordum ama bebeği çıkardıklarında hemen üzerini silip göğsüme koydular meme ucum hep vardı . Memeyi tutup 10 saniye falan emzirttiler o anda bile süt geldi. sonra odada emzirdim çok şükür süt gelecek diye 1 gün beklemedik. Bugün doğumdan sonraki 15.gün kanama adet gününün son günü gibi devam ediyor. Lohusalık depresyonuna da hiç girmedim umarım girmem hayatımın en güzel günlerini yaşıyor gibiyim. Evet Etraftan çok fazla ses yükseliyor şöyle yap böyle yap hepsine he tamam deyip geçin kendi istediğinizi yapın:) aklıma gelen her şeyden bahsetmeye çalıştım uzun oldu kusura bakmayın. Bu arada çok memnun kaldıgım Ulus Liv Hospital in reklâmını yapmadan geçemem yakınsanız mutlaka tercih edin. Herkese sağlıkla güzel güzek doğurmak kısmet olur inşallah hoscakalın💕
deletedmom734 Aytulengin yaaaa çok güzel anlatmışsınki.... doğuma kadar hergün bu yazıyı okuyacağım :) Allah senden razı olsun çok güzeldi bunları duymaya ihtiyacım varmış adeta :)) ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡ Bİzede dua et lütfen
Gulsahmesut Benim gibi ilk bebegine hamile olan annelere adeta moral olmussun Allah razi olsun :) oyle guzel anlatmışsın ki icim de bi ferahlik oldu resmen 😊 Rabbim bebegini sana bagislasin saglikla büyüt insallah 😊😊😘