Merhaba kızlar, sonunda ben de bebeğime kavuştum. 03.01.2023 3:15’te kollarıma geldi meleğim. Süreci yazmaya çalışayım size. 39+3’te doktor kontrolüme gittim, herhangi bir sancım ya da şikayetim yoktu. Aslında beklense 40+’ya kadar beklenebilirdi ama doktorum da yatış yapıp doğumu başlatmayı önerince hamileliğin son aylarından o ağırlıktan kurtulmayı istediğim için kabul ettim. Ayın 2’sinde akşam 16:00’da yatışım yapıldı ve fitil olarak ilk sancı işlemi uygulandı ama o çok etki etmedi adet sancısından ileri gitmedi. Bu arada ilk parmakla muayenem orada yapıldı açıklık vs yoktu. Sonra gece 00:00’da ikinci fitil uygulandı. Ben doğum sancısının o ilk fitilde olan hafif adet sancısı gibi şeyler olarak hayal etmiştim ama alakası yokmuş yani gerçek sancılar gelince anlamamanıza imkan yok merak etmeyin. Bu arada ilk gebeliğim. Bu ikinci fitilden 15 dk sonra sancılar gelmeye başladı ve nişan da gelmeye başladı. Yaklaşık 2 saat içinde sancılar dayanılmaz hale gelmeye başladı ve biraz da suyum geldi. Ne öğrendiğim nefes tekniklerini ne egzersiz hareketleri işe yaradı. Bana sadece ayakta durup yatağa yaslanıp belime sıcak su torbası koydurtmak biraz iyi geldi ama sancılarımın arası 2 saat boyunca 1’er dakika olduğu için dinlenmeye fırsatı olmadı çok isyan ettiğimi hatırlıyorum o acıyı şu an anımsamıyorum tabii ki ama o anda yaşadığım şeyin zorluğunu biliyorum. Saat 2 civarı tekrar açıklığıma baktılar 3.5 cm civarıydı sonra yaklaşık yarım saat sonra iyice dayanamaz hale geldim tekrar ebe kontrol etti ve tam açıklığa ulaştığımızı doğumhaneye geçeceğimizi söyledi. O an gerçekten rahatladım çünkü sona geldiğimi biliyordum. Doğumhaneye geçince sancılar geldiği gibi ıkınmaya başladım doğumun çok yakın olduğunu söyledi ebe. Her sancı geldiğinde var gücümle ıkındım ama yeterli olmadı çatım darmış mecbur epizyo açıldı ama inanın onun acısı falan yoktu dikilirken vs. Yaklaşık 7-8 ıkınma sonunda da oğluma sağ salim kavuştum. Şu anda da dikiş yerlerim çok acıyor rahat oturamıyorum, yürüyemiyorum fakat geçeceğini biliyorum. Allah tüm doğum bekleyenlerin yardımcısı olsun herkese sağ salim bebeğine kavuşmayı nasip etsin. Çok uzun süren bir doğum sürecim olmadı fakat bana yetti 2. çocuk düşünmek bile istemiyorum allah bekleyenlere nasip etsin, yokluğunu aratmasın😊 daha çok yeni olduğu için her şeyi tam anımsayamıyorum sorularınız olursa cevaplarım seve seve 💕