nurdankya04 Arkadaşlar üçlü testi orta risk çıkıp ayrıntılısı temiz olan var mı ileri tetkik yaptırdınz mı amniyosentez fetal dna gibi ? Benim ayrıntılı ultrasonum temiz çıktı doktor muhtemelen saglıklı görünüyor dedi ama içimi bi türlü rahatlatamıyorn
nur34_ nurdankya04 ailede yada sende veya esinde kalici bir rahatsizlik varmiki icin rahatlamiyor canim
alperya nurdankya04 orta riskli derken oranın kaçtı ben üçlüyü yaptırmadım ikilim 831/1 çıktı orta riskli dedi doktorumuz fetal dna yaptırdık temiz çıktı ayrıntılıya da yeni gittik onda da her şey gayet iyiydi çocuğunuzun burun kemiği belirgin ense kalınlığı fazla değilse sıkıntı yapmayın bence bu testlerin tanı özelliği yok bir daha çocuğum olursa asla yaptırmayacağım özellikle üçlü testte çok fazla yanlış risk çıkıyormuş
M2k2_i-2 nurdankya04 kuzum için rahatlar mı bilmiyorum benim abimin kızına hem ikili hem üçlü test yaptı ikiside tamriskli yani zeka engelli çıktı down sendrom dediler üç ayrı doktora gitti ğçğde ay ı şeyi dedi amniyosentez sıvısı istediler onu da bebek ölüm riski olduğu için abimşer yapmadı o zaman detaylı bu kadar çok yapılmıyordu sonra yeğenim doğdu gayet sağlıklı ve şimdi birinci sınıf öğrencisi sınıf birincisi her hafta ödül alıp gelşypr eve
Fts-fts11 nurdankya04 ben şuanda 22 haftalığım ve herhangi bir test yapmadım doktorum önerdi fakat kendimi o strese koymak istemedim ilk anneliğim olacak daha güzel şeyler düşünmek varken kendimi strese koymak saçma koz kardeşimin ikili ve üçlü testleri temiz çıkıyor fakat ultrasonda bebekte hep açıklık görünüyor du testler yanıltabilir
nur34_ nurdankya04 hm yani testlerde kontorllerde fln bisey cikmiyosa bebek saglikli deniyorsa niye kotu dusunuyosunki ozmn zaten dogduktan sonra bile bi hastalik gelecegi varsa geliyor zaten bnde bisey yok ama esimde genetik bir hastalik var bebegin herseyi temiz cikti cok sukur icim rahat yani kotu dusnmyrm
nurdankya04 alperya 377/1 çıktı benimde oranım amniyosentez yaptırabilirsnz dedi ama düşük riski var dediği için yaptırmam dedim
alperya nurdankya04 yani bu tamamen senin kararın ama burun kemiği ve ense kalınlığı sıkıntılı değilse tarama testlerine pek takılmamak gerekli bence çünkü ben fetali yaptırıp sonuç gelene kadar dokuz doğurdum resmen ben de çok pimpirikli bir insan oldum hamilelikte.Ayrıntılı ultrasonda doktor burun kemiğini yine ölçüyor sizinkini ölçtü mü?
nurdankya04 alperya ense kalınlığı burum kemiği hersey normal çıktı tek bi bulguya bile rastlasa doktor mutlaka yaptırırdım testi ama tepeden tırnağa inceledi herşey gayet iyi dedi muhtemelen de saglıklı ama için rahat değilse ileri test yaptır dedi perinatoloji doktoru
nurdankya04 M2k2_i-2 masallah rabbim uzun ömürler versin inşallah darısı başıma tabiki umut oluyo banada böyle mesajlar okudukça
M2k2_i-2 nurdankya04 Amin inşallah allah razı olsun rabbim seninde sağlıkla kucağına aldığın günler gelsin inşallah 😇