Merhaba kızlar, hamileliğimin başından beri hep normal doğum istediğim için hep ona yönelik hazırlık yaptım doktorumda aynı şekilde hep normal doğum yanlısıydı. Gebeliğimin ortalarında tansiyonlarımın yüksek çıkması bizi gebelik zehirlenmesi yaşayabilme ihtimalim olduğunu söylüyordu sürekli tansiyon ölçüyordum sık kontrole gidiyordum 24 saatlik idrar tahlili yaptık sonuçlar temiz çıkınca rahatladık ve 39. Haftaya kadar geldik. (Doktorumun doğumdan sonra söylediğine göre ilk başlarda bu haftalara ulaşabileceğimizi sanmıyordum dedi.) 39+3 teydim herşey normal gibiydi annem memleketten yanıma gelmişti onunla kahvaltı yapacaktık ama 2-3 gündür bebek hareketlerini az hissediyordum yerinin daralmasına bağlıyordum. Aşırı ödemim vardı ama son haftalarda normal diyordum. Tartıdada ani bir kilo artışı gördüm 1 günde +4 kilo almıştım ama tuvalete çıkamamaya falan bağladım. Herneyse o gün sabah hem uykusuz bir şekilde uyandım hemde baş ağrım vardı kahvaltı edince geçer dedim geçmedi ensemden devam etti tansiyonumu ölçtüğümde 14/8 çıktı biraz yattım 15/8 e yükseldi hemen doktoruma yazdım kontrole çağırdı. Hemen kan idrar vs yapıldı derken idrarda protein pozitif çıktı yani gebelik zehirlenmesi yaşıyordum. Önümüzde 2 seçenek vardı biri sezeryana alınmak biri ise ilaçla açılma sağlamak ki en az 24 saat sürecekti doğum bu şekilde ve çok fazla riski vardı. Sezeryana karar verdik kombine yani epidural+spinal olacaktım sonrasında ağrılarımın az olması için. Ameliyathaneye girdim artık anestezi uzmanının acemiliği mi dersiniz yoksa farklı birşey mi bilemeyeceğim.. belimden iğne yaptılar evet acıyor ama dayanılmayacak tarzda değil kesinlikle. Ancak ilkinde maalesef anestezi uzmanı başarılı olamadı. 2. Kez denemeye geçtiler bu sefer oldu ama ilacı vermeye başladığı anda inanılmaz derecede tansiyonum düştü kulaklarım uğuldamaya başladı kusmaya başladım. Hemen damar yolumdan bir ilaç yapıp beni yatırdılar 3-4 dk dinlendirdiler. Sonrasında doktorum epiduralin bu etkiyi yaptığı için epidural yapamayacaklarını sadece spinal anestezi uygulayabileceklerini tekrar denemek istermisin diye sordu. Bebeğimin çıkış anını görmek istediğim için denemek istedim. Bu sefer başarılı oldu sıcaklık gelecek dediler geldi gelmesine ama bacaklarımı oynatabiliyordum herşeyi hissediyordum. Doktorum çekme itmeyi hissedeceksin bunlar normal dedi ama ben çekme itme değil ağrı acı hissediyordum o sırada eşimde içeriye gelmişti ben o kadar çok acı hissettim ki eşim benim bağırışıma dayanamayıp bayılmış ki ben hissettiğim için benide genel anesteziyle uyuttular hemen. Odaya geldiğimde kızımı gördüm o an herşeye değerdi. Şimdiye gelecek olursak hem spinal hem epidural denemelerinden dolayı belimde ağrı kaldı hemde dikişlerim acıyor. Ama en önemli şey kalkıp yürümek ne kadar yürür ne kadar hareketli olursanız o kadar kolay atlatılıyor. Biraz uzun oldu okuyan herkese teşekkür ederim. 🙏🏻🙏🏻