Aysel_krdg Hanımlar genetik test nerede ve nasıl yapılıyor randevu alıp direk gidip yaptırabiliyor muyuz yardımcı olur musunuz
Greenmomy Aysel_krdg ben İstanbul’da eğitim araştırma hastanesi tıbbi genetik bölümünde yaptırmıştım.
Dlkk44 Aysel_krdg üniversite hastanelerinde yapılıyor ama devlet hastanelerini bilmiyorum canım genetik bölümünde yapılıyor ama kime sorsam 2 veya çoğul gebelik kaybı olunca yapılıyor diyorlar 1 kaybım var 12 haftalıkken kalbi durdu anlamıyorum yani gitmeden hastaneleri arayın iyi araştırın öyle gidin randevu alınması gerekiyor öncelikle gitmeden
Symaaas Aysel_krdg canım ben doktoruma gittim o beni yönlendirdi kadın doğum doktoru uygun gördü testte 2 ay sonra çıktı devlette yaptır özelde baya pahalı kanımda pıhtı çıktı bebeklerim ölüyordu şuan 1 oğlum var 2. Ye hamileyim 🥰
Mekklc Aysel_krdg Canım bir sağlıksız gebelik bir de kimyasal gebelik geçirdim ben normalde üç den fazla düşük olmazsa yapmıyolar diye biliyorum ben yalan söyleyerek hem kromozom testi hem de genetik testi için kan verdik eşim de bende tıbbi genetik bölümüne randevu alıyorsun o sana gün veriyor gidiyorsun kan veriyorsunuz bir ay da çıkıyor
Greenmomy Aysel_krdg iki düşüğüm var pıhtılaşmadan şüphelendi doktorum istedi dedim. Yapmıştı. Kromozom testi farklı ama. Onu özel bi yerde yaptırmıştım eve gelip kan almışlardı.
Symaaas Aysel_krdg canım genetik anneye bakılıyor hamile kalıpta ölen bebeklerde şüphe direk anne üzerinde ve doktor 2 gibi ölümle sonuçlanan gebeliklerde direk istiyor onun öncesinde belli bir dönem normal diyor doktorlar yaparlar mı bilmiyorum
Didemcann Aysel_krdg ailen de geçmişinde böyle öyküler olduğunu söyle ölü bebekler kayıplar vs var de yaparlar
meryemy Doktoruna yaptırmak istediğini söyledin mi sana önerir bi yeri masasında broşürü vardır yapan bi yerin.Hemşire iki tüp kan alıyor onunla tüm sonuçlar çıkıyor.Benim de bu hafta sonuç çıkıcak ilk gebelik düşüğüm olmadı imkanı olan mutlaka yaptırmalı.
Didemcann Aysel_krdg kesinlikle devlet hastanesinde yaptırma sonucun çıkması o kadar uzun sürüyorki bize 1 aya kalmaz cıkar dendi ekimden beri bekliyoruz… bütün tedavim aksadı yılbasından önce tedaviye başlayacaktım sonuca göre maalesef baslayamadım ve yeni zamlar dan üç katı zarar ettim keşke özel bi merkezde yaptırsaydım en azından bu kadar zararım olmazdı ve bi muhatabım olurdu her aradığımda meşgul çalan bi telefon değil…