Ebraradinn normal ya da sezaryen doğum olmak tek basina annenin kararı olmuyor şartlar belirliyor ama keyfi sezaryen diye bir şey uydurmuşlar normalde yasak. Ayrıca dunya saglik örgütü anne ve bebek için normal doğumu ancak zorunlu hallerde sezaryeni gerekli kılıyor. Kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yok henüz dogurmadim ama tüm sartlarim normal doğumu mümkün kılsın diye dua ediyorum. Fakat özel hastanelerin ticari zihniyetine de kapılmamak lazım kendi dogumuma sahip çıkmak için mümkün mertebe her şeyin en dogaliyla ilerleyebilmek için sürekli araştırıp öğreniyorum egzersizlerini yapıyorum. Bu beni iyi anne de yapmaz aksi beni kotu anne de yapmaz. Sadece araştıran öğrenen sorumluluk hisseden bilinçli bir anneye doğru evriltir. Ancak normal doğum dogal doğum sadece korku sebebiyle kolaylık sebebiyle vazgecilemeyecek kadar önemli de bir konu. Mesela bir şey olur ve sezaryen gerekirse diye onunla ilgili de araştırmaya devam ediyorum. Sezaryen olacaksa bile ameliyata girer gibi randevuyla değil çocuğun kendisi doğumu başlamasının önemini okuyorum. Nişanın suyun gelip ilk sancı ile doğum başlasın sonra yine sezaryene gireceksen giriyorsun. Randevu ile kendi başlaması arasında önemli farklar var. Yani mesele nasil doğurduğun değil konuya bilinçli yaklaşıp yaklaşmadigimiz. Ama bilinçli yaklasmamak da bir tercihtir saygi duyulacak ,senin vücudun senin bedenin senin kararın senin çocuğun. Uzun oldu kusura bakmayın.