Ebraradinn herkes normal doğurmak zorunda değil, o tepkiler de kesinlikle yanlış. Ama zorunlu sebepler hariç kendi isteği ile sezeryan olanları anlamıyorum. Bana göre sezeryan zorunlu bir ameliyattır. Herşeyin doğalı normal olanıdır. Çok ince bir çizgi var burda. Gerçekten çok korkuyordur normal doğumdan, panik atak vardır, kalp rahatsızlığı vardır ya da bebekle ilgili durumlardan acil sezeryana alınır evet tabi ki normal. Ama doktor yönlendirmeli onay vermeli bu duruma yani. Ama daha hamile kaldığı ilk günden sezeryan için gün almak isteyen ben normal yapmam sezeryan yaparım acıyla sancıyla uğraşamam kesip alsınlar diye bir mantıkla yaklaşan anne adaylarına ben de tepki gösteririm. Normal doğum bebek için çok sağlıklı ve bebek ne zaman gelmek isterse o zaman gelmeli yani bebeğin bu hakkı ondan alınmamalı bence annenin kendi isteği için. Sezeryan dediğimiz şeyde çok kolay basit bir şey değil ameliyat sonuçta. Anne olunacak öyle ya da böyle önemli olan bebeği sağlıkla kucağımıza almak doğum şekli önemli değil. Ama en sağlıkla alınabilecek yol olmalı diye düşünüyorum