Yarendemir_q 27 yaşındayım eşimde bir problem yok ben de çıkacak kisti var bu çikolata kisti hayatımı kararti çünkü bekarken gittiğim her doktor adetle atarsın vs diyip geçistirdi sonuç 2 yıllık evliyim yumurtalık rezevrvimi olumsuz etkilemiş. Sağ tupumu enfeksiyondan kaybettim çikolata kistinin oluşturduğu yapişiklik ve en enfeksiyondan yumurtaliklarin birbirine bağlanmış tüpü aldırıp hemen tüp bebek yaptım 1 yumurtam oluştu bir embiriyo ve şuan 5 aylık gebeyim kesek ilk senden gidip tedavi olsaydım 25 yaşımda erken erken bekle denildi hep ama kistler beklememiş ilerlemiş sen normal yolla denemek bile istiyorsan kadın doğum muayeneleri ni aksatma amh değerin e baktir ilk olarak Hormon Değerlerine baktir kistler nerde yerleşmiş rahimde mi yumurtalıklarda mi buna baktir gerekirse rahim filmi cektir tüplerin acikmi baktir e zaten bunlar normalse eşin tedavi olur normal yolla beklersin ama birden fazla olumsuzluk olduğu için bekleme hemen git tüp bebek yaptir demiyorum ama boş bekleme tedavinin ol ne durumdasın ona bir baktir imkanın varsa bir özel Deneyimli doktorda baktir benim olmadığı halde karı koca asgari ücret genede en iyi doktora gittim varımı yoğumu sattım bu çikolata kisti hafife alınacak bir hastalık değil malesef