AyFa1608 bu süreç hakkında bılgı vereyim Allah razı olsun saflıkla alırsın bebegını kucağına inşallah 26 mm rahım ağzım ölçüldü 22 haftada detaylı ultrasonda günde ıkı defa Protestan kullandım ve 30. Haftama kadar evde süpürme sılme ısını haftada bir yaptık zorunlu olmadıkça yapmadım genelde hafif yemekler yaptım yapınca ve zorunlu olmadıkça dışarı çıkmadım çoğu zaman yatarak gecırdım benim erken doğuma etken olarak da vajınal enfeksiyonum ıdrar yolu enfeksiyonum vardı ılk üç ay kanamalarım oldu düşük rıskım oldu sonra tekrardan kanamalarım oldu 20. Haftalarımda bayağı zorlu geçti sürekli ıgmeler serumlar yedım ustelık bebegıme giden damarda dırenc vardı kan sulandırıcı vs de kullanıyordum ama rahım ağzı kısalıgına gelırsek doktorum %80 istirahat ıle geçir zamanını dedı ben ara ara dışarı da çıktım haftada 1 2 Temızlık vs yorucu olmamak kaıdesı ıle yaptım cınsel ılıskı tamamen yasaktı hıc gırmedım 33 haftamda anıden suyum geldı suyum hıc kalmayınca da sezaryan oldum oğlum 23 gün kuvezde kaldı 17 gundur yanımda cok şükür keşke zamanında doğsaydı prematüre bebeklerın bakım zorluğu var beslenme yıkama vs çünkü küçük oluyorlar ve ekstradan kontroller vs çok sıkı oluyor sıze tavsiyem genelde istirahat halınde olur ve progestanı hıc bı sekılde aksatmayın muhakkak kullanın ben ılk üç ay da kullandım düşük rıskı ıcın gerçekten etkılı bı ılac