Merhaba güzel anne adaylarım 😍
Doğum yapalı 5 ay oldu öncelikle bunu söylemek istedim 🤩 biraz geç kaldım aslında aklımda buraya yazmak yoktu ama insan doğum yapınca hamilelik stresini unutuyor kızçelerime moral olsun diye geldim 😁😍
39+6da bebeğim dünyaya geldi 🥰
Öğlen vaktiydi hafif adet sancıları hissetmeye başlamıştım ayrıca saat 2de doktor randevum vardı ve gittik açılmama baktılar 2 cm açıklığım vardı doktor yatışını yapalım istersen dedi tabi o an bir panikledim 😑 kabul etmedim çünkü ağrı çok hissetmiyorum sancımda biraz çıkmıştı nstde. Ben sancılarım artınca tekrar gelirim dedim doktor da evin yakın mı dedi evet dedim ve eve döndük. Evde pilates topunun üzerinde bir iki saat kadar zıpladım aralıklarla 😊 bir kaç bebeği aşağı indirecek hareket yaptım (görümcem hemşire o gösterdi). Ama bir şey yiyip içmedim sadece biraz meyve yemiştim 😊 Ağrılarım artmaya başlamıştı aynı zamanda nişanım geldi duş aldım valizimi kontrol ettim ve Meryem ana otunu suyun içine koymuştuk o yavaş yavaş açıldı biz çıkana kadar, hastaneye gidene kadar kayınvalidem o sudan içirdi bana sürekli 😊 hastaneye gittik açıklığıma baktılar ve 7cm açılmam vardı 😍(maşallah diyin)😁 öyle duyunca çok sevinmiştim. Hemen yatışım yapıldı ve beni doğumhaneye aldılar 😊 çok tedirgindim neyle karşılaşacağımı bilmiyordum😑 önlük verdiler bana giydim ve ebem geldi 🥲 Rabbim bin kere razı olsun çok iyiydi doğum yapana kadar sadece o ebe ilgilendi benimle 🥰 açıklığıma baktıkça sancım artmaya başladı ama yetersizdi suni sancı bağladılar😊 size tavsiyem kesinlikle bağırıp nefesinizi boş yere tüketmeyin bebeği de kendinizi de strese sokmayın 😊 sancınız geldikçe nefes alıp verin zaten sürekli kalmıyor giriyor çıkıyor ve sanki o sancıyı yaşamamışsınız gibi oluyorsunuz 😊 hiç bağırmadım sancım geldikçe sürekli ıkındım zaten o ıkınma hissi geliyor Rabbim o kadar güzel yardım ediyor ki sancılı halimle bile tefekkür ettim😍 ebenizden rica edin sancılı halinizle kesinlikle yatmayın nstye bağlamadıkları sürece kalkın odada sürekli gezinin ağrınızı hafifletir😊 benim artık sancılarım sıklaşmaya başlamıştı, suyumu açtılar, ebem 20 dk da bir geliyor açıklığıma bakıyordu en son geldi saat 01.45 civarıydı hadi gidiyoruz dedi nereye dedim e doğuma dedi gülüştük 😁 sancım artık en son safhaya gelmişti yürürken çocuk düşecek gibi hissettim o kadar inmişti artık ıkınmaktan 😊 çatala çıkarttılar hazırladılar derken sancın gelince ıkın dedi ebem en fazla 2 kez ıkınmışımdır 🥲 kesi attı tabi hafif bir yanma gibi hissettim sonra ne olduğunu anlamadım bir baktım bebeğim ebenin elinde o an dünyalar benim oldu ne ağrım kaldı ne sancım gerçekten buna inanmazdım hemen nasıl geçecek derdim öyle bir anda kesildi ki ne olduğunu anlayamadım dikiş attıklarını bile çok hissetmedim bebeğimi izlemekten 🥲🥲 Göğsüme koydular bağıra bağıra ağladım Rabbime şükrettim hep o an 🥲Rabbim isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu 🥰🥲 Doğumu biz kolaylaştırır ya da zorlaştırırız arkadaşlar pozitif düşünelim pozitif olsun o bebeği ıkınarak siz iteceksiniz hep böyle dedim kendime ve sürekli ıkındım bağırmak yerine tabiki de bağırdığım anlar oldu ama en fazla 4 kezdir taş çatlasın 😊 Uzun oldu hakkınızı helal edin Rabbim hepinizi bir avazda kurtarsın inşallah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin 🥰 Sorarsanız tekrar doğum yaptığım güne dönmek isterim o güzellikteydi 🥰