Merhaba, herkese sağlıklı ve huzurlu bir gebelik diliyorum öncelikle.
Ben ilk doğumumu 30 haftalıkken yaptım. 40 gün küvozde kaldı ve o süreçte aşırı yıprandım.
Şimdi 14 haftalık hamileyim. Riskli gebelik deniyor ama resmi olarak işyeri için vs de kimsenin bir evrak düzenlediği yok. Bu haftaya kadar korkuyla ve birçok doktora görünerek geldim. Kime gitsem yatman lazım dedi ama çalışıyorum rapor da veren yok aynı zamanda.
Acil durumlar vs de olduğu için hiç istemediğim halde en az 5-6 kez de vajinal muayene bile oldum. Göründüğüm tüm doktorlar önlem olarak 12.haftada serklaj yaptır dedi. Buranın güvenilir doktorlarından bir perinatologa gidiyorum. O da serklaj da riskli ve belki bu doğum farklı olur dedi.
Haftaya Perşembe günü kontrolüm var. Bir yandan doktora güveniyorum baya detaylı şekilde açıklamalar yaptı ki serklaj ustası desem yeridir ona rağmen beklemeye aldı. Diğer yandan önceki doktorum hiçbir belirtiyi dikkate almadığı için göz göre göre erken doğurdum.
Şimdiden psikolojim berbat durumda, çok endişeliyim. Sürekli kendimi sakinleştiriyorum. Tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum. Biraz sancılarım var ama dr a ne zaman sorsam normal diyor. Bundan önce çok az çağırdı, bundan sonra da iki haftada bir ölçüm yapacakmış. Gerekirse de acil serklaj yapacak tabiki.
Benim durumumda olan var mı acaba çok merak ediyorum tecrübelerinizi? Teşekkürler şimdiden.